Theaterrondes Idols van start

Idols komt vanavond in een nieuwe fase met de eerste van drie theaterrondes. Er zijn nog 114 van de 20.482 deelnemers in de race en slechts tientallen daarvan gaan door naar de volgende ronde. De kandidaten moeten dus hun best doen om de jury bestaande uit Gordon, Jerney Kaagman, John Ewbank en Eric van Tijn te bekoren. “Bij het theater staan de kan- didaten verder van ons af dan in een au- ditieruimte. Daardoor kun je veel beter zien of iemand een goede uitstraling heeft of niet“, zegt Jerney.

Het is volgens Jerney een uitdaging voor de kandidaten om op te treden in het theater De Oranjerie in Roermond. “Als je geen uitstraling hebt, dan val je weg op zo’n groot podium“, vertelt Jerney Kaagman in Televizier. “Hierdoor kun je zien of iemand persoonlijkheid heeft. Het is veel zwaarder dan op een podium in een café, je moet veel meer je best doen om het publiek te bereiken en mee te krijgen.

Tijdens de audities presenteert de productie expres verschillende non-talenten aan de televisiejury. “De ploeg die Idols maakt besloot bijvoorbeeld op een gegeven moment om zo’n Herman erin te zetten, omdat ze dachten dat het publiek dat wel grappig zou vinden“, zegt Jerney in Weekend. “Ik vind het totaal oninteressant. Dan ging ik even koffie drinken, bij wijze van spreken. Ik vond het niet zo heel erg grappig. De eerste keer dat iemand zo raar doet denk je: oké, je hebt altijd wel mafketels die zich daarvoor aanmelden. De tweede keer geloofde ik het wel en de derde keer hoefde het voor mij niet meer. Ik was het ook niet overal mee eens.

Jerney is blij dat ze nu echt kan beginnen met het selecteren van talenten. “We moeten het uit elkaar pluizen tot we de goede overhouden…

Idols is vanavond tussen 20.00 en 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen