1,3 miljoen kijkers voor Idols


De kijkcijfers van zaterdag 24 november 2007 (SKO)

Idols (RTL4, 20:02) – Idols ging zaterdagavond een nieuwe fase in: 114 kandidaten mochten zich bewijzen in de eerste theaterronde, waarvan het verslag zaterdag 1.327.000 kijkers (madl: 20.4%) trok. Slechts achttien kandidaten hebben over twee weken nog zicht op dat gewilde platencontract. Wendy van Dijk vindt de opnamen van de theaterrondes erg leuk. “In het theater is het niet meer zo massaal. Je volgt de kandidaten op de voet en bouwt een band met ze op. Dat is leuk“, vertelt ze.

Dat er van een groot aantal van hen weer afscheid genomen moet worden realiseert Van Dijk zich als geen ander, vertelt ze aan TVgids.nl. “Dat vind ik nu al verschrikkelijk, want ik weet van X Factor hoe zwaar het is om van kandidaten afscheid te nemen.” X Factor presenteerde Wendy alleen. De presentatie van Idols doet ze samen met Martijn Krabbé, die het programma vorig jaar ook presenteerde. “Ik ben dankbaar dat ik X Factor alleen heb mogen doen. Dat was heel leerzaam, want ik kon geen stapje terug doen. Maar dat ik het nu met Martijn kan delen is heerlijk. De formule staat al, dus we houden energie over. Kom maar op met dat Idols-feest.

Omdat ik het zeg! (KRO, Ned2, 21:16) – Omdat ik het zeg! is het nieuwe twaalfdelige programma over opvoedkwesties, waarvan de eerste aflevering zaterdag door 343.000 kijkers (madl: 5.1%) bekeken werd bij de KRO op Nederland 2. Presentatrice Karin de Groot praat elke week met (ervarings)deskundigen over een andere kwestie. “Een opvoedprogramma voor zowel opvoeders als niet-opvoeders, we hebben er allemaal mee te maken“, zegt De Groot in Televizier. “Je hoeft de krant maar open te slaan en je leest wel een artikel over opvoeden. Ik geloof dat bijna negentig procent van de mensen het slecht gesteld vindt met de opvoeding van kinderen, behalve als het over hun eigen kroost gaat.” Zelf heeft Karin de Groot ook haar ergernissen. “Zo zat ik laatst in een restaurant, waar ik me kapot ergerde aan krijsende kinderen die op de stoelen gingen staan. En die ouders maar zitten kijken en niks doen.

Het Paard van Sinterklaas (AVRO, Ned3, 18:59) – De bioscoopfilm Het Paard van Sinterklaas ontving een Gouden Kalf voor beste script en ook op buitenlandse festivals deed de film het goed. Voor iedereen die de in vier stukken gehakte versie van deze kinderfilm heeft gemist, bracht de AVRO zaterdagavond de originele film op de buis. Het Paard van Sinterklaas werd door 1.006.000 kijkers (madl: 17.2%). Sinterklaas Wim Kossink uit het dorpje Haarlo, was voor even minder blij met zijn paard. Deze sloeg namelijk op hol, waardoor de entree van Sinterklaas zaterdagochtend een gedenkwaardige werd. Het paard van de goedheiligman nam om onduidelijk reden plotseling de benen en sleurde de koets met sint en al over het trottoir en door een heg. Toen het paard tot kalmte gemaand was, vervolgde de sint zijn intocht. “Ach, het was nog een paar hon­derd meter. En ik dacht bij mezelf: als ik er nu uitspring ofzo, vliegt misschien mijn mijter af. Je bent toch sinterklaas en daar was ik me wel van bewust. Dus ben ik rustig blijven zitten. En ik moet zeggen: er heeft geen enkel kind achteraf nog iets over gezegd.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen