Joop Daalmeijer nieuwe directeur NPS

Joop Daalmeijer (61) wordt met ingang van 1 januari 2008 de nieuwe directeur van de NPS. Dat meldt een zegsman van de omroep. Daalmeijer neemt de functie over van de huidige interim-directeur, Carel Kuyl. NPS-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel is blij met zijn nieuwe aanwinst. “Daalmeijer is een ervaren en gedreven omroepman met een groot hart voor de publieke omroep“, aldus Van Boxtel. “Hij heeft in diverse functies bewezen voortdurend met vernieuwing- en bezig te zijn.

Daalmeijer is nu hoofdredacteur van Radio Nederland Wereldomroep. Tevens is hij programmaleider van BVN, de tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland. Deze laatste functie blijft hij vervullen. “Daalmeijer heeft hij bij de Wereldomroep een belangrijke bijdrage geleverd aan de reorganisatie van de meertalige en multime- diale nieuwsredactie. Deze bekwaamheid om vernieuwingen aan te brengen en door te voeren, sluit nauw aan bij de ambities van de NPS. Wij zijn de Wereldomroep zeer dankbaar voor de bereidheid om aan een snelle overstap mee te werken.

Joop Daalmeijer ziet uit naar de nieuwe uitdaging. “De afgelopen jaren heb ik bij de Wereldomroep de samenwerking tussen de taalredacties geoptimaliseerd en samen met de journalisten gewerkt aan een nieuw, helder en eenduidig journalistiek gezicht van de Wereldomroep. Ook is de Wereldomroep steeds meer gaan samenwerken met de landelijke en regionale publieke omroepen. Met mijn overstap naar de NPS kan ik de samenwerking op het gebied van minderhedenprogrammering en cultuur verder intensiveren. Ik ben blij dat ik binnen de Publieke Omroep blijf, waar mijn hart ligt, zeker als het gaat om journalistiek, kunst en cultuur.

Joop Daalmeijer maakte in 1972 de overstap van de schrijvende journalistiek naar de omroep. Hij werkte dertien jaar bij de VARA, onder meer als presentator van de actualiteitenrubriek Achter het Nieuws. In 1985 kwam hij in dienst van het toen nog publieke Veronica, waar hij in 1990 directeur Televisie werd. Daarna werkte hij bij HMG, Filmnet en Canal+. In 1998 keerde hij terug naar de Publieke Omroep, waar hij eerst netcoördinator werd van Nederland 1 en in 2000 van Nederland 2.

Begin 2005 stapte hij over naar de Radio Nederland Wereldomroep, waar hij hoofdredacteur werd en programmaleider van BVN. Deze laatste functie blijft hij vervullen. Joop Daalmeijer is tevens voorzitter van de NVJ en bestuurslid van de Commissie Cultureel Verdrag Nederland Vlaanderen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen