SBS stopt met Call TV programma’s

SBS stopt met ingang van 19 november met het uitzenden van belspellen. Dat meldt een woordvoerder van de zender- groep vandaag. Met dit besluit komt SBS tegemoet aan een schriftelijk verzoek van de officier van justitie. Belspellen vormen onderwerp van een justitieel onderzoek naar de rechtmatigheid ervan. “SBS werkt volledig mee aan dit onderzoek en zal dat blijven doen“, aldus de zegsman. Met ingang van 19 november zegt SBS met een volwaardige dagprogrammering te komen.

SBS is tot haar beslissing gekomen vanwege de grote onduidelijkheid en de aanhoudende meningsverschillen die blijken te bestaan over de juridische interpretatie van de gedragscode Promotionele Kansspelen. “Ook RTL Nederland besloot onlangs op basis van een soortgelijk verzoek de uitzendingen van call tv spellen tot nader order te staken“, vertelt de woordvoerder van de SBS Groep.

Met ingang van 19 november zal SBS de vrijkomende zendtijd invullen met een “volwaardige vervangende programmering“. “Deze zal bestaan uit een combinatie van Nederlands en nieuw buitenlands product. Aan deze keuze is een grondige analyse van de verschillende alternatieven voorafgegaan.

SBS zal haar medewerkers voor wie het wegvallen van de call tv programma’s gevolgen heeft, vervangend werk aanbieden. Gedurende de loop van het justitieel onderzoek zal SBS afzien van verdere mededelingen over dit besluit.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen