Gouden Kooi gaat mogelijk toch door

De Gouden Kooi gaat na december mis- schien toch door. Dat zegt woordvoerster Eva Peters van RTL in het AD. Hoewel RTL-baas Fons van Westerloo eerder liet weten dat de realitysoap nog dit jaar van de buis verdwijnt, lijken alle opties nu weer open. “Het programma scoort heel goed en de kritiek is gaan liggen“, aldus de woordvoerster. “Het blijkt dat mensen ook zonder een kotsende Jaap gebiologeerd blijven kijken. We over- wegen dus heel serieus of we niet toch door moeten gaan.

Bedenker van De Gouden Kooi John de Mol verklapte donderdag in RTL Boulevard al dat het eindigen van de realityserie niet zo zeker is. “De kijkcijfers zijn echt sensationeel hoog geworden en RTL begint tekenen van enthousiasme te vertonen.

Albert Verlinde deed gelijk navraag bij de zenderleiding. “Ik belde met Remko van Westerloo, want het was beloofd dat De Gouden Kooi dicht ging. Hij zei: Nee, we zijn echt heel positief weer. Door de kijkcijfers, want het zit nu rond de 500.000 kijkers. Samen met Deal or no Deal heb je nu een hele mooie vooravond op RTL 5. Aan de andere kant, zei hij: ‘De kritiek begint te verstommen’. Eigenlijk is het ook een soort nieuwe soap, zei hij. Dus volgens mij blijft De Gouden Kooi gewoon bestaan.

John de Mol is blij dat zijn programma uit begint te groeien tot een echte soap. “Dat is het idee geweest waar we altijd mee begonnen zijn en waarvan ik heb gezegd: ik wil een kruising maken tussen Big Brother en Goede tijden Slechte tijden. Niemand kan ontkennen dat het daar nu aardig op begint te lijken.

Het is inmiddels geen geheim meer dat bewoners van De Gouden Kooi zo nu en dan worden geregisseerd door de makers van het programma. “We maken er geen geheim van. De Gouden Kooi is een combinatie van reality en een soort soap. Soms spelen ze ook een rol, dus het is niet allemaal wat het lijkt. Dat vind ik het bizarre, dat je het verschil af en toe niet meer kan zien.

De Gouden Kooi is iedere avond om 19.25 uur te zien bij RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen