2,7 miljoen kijkers voor Domino Day 2007


De kijkcijfers van vrijdag 16 november 2007 (SKO)

Domino Day 2007 (SBS6, 21:00) – Het avondvullende verslag van Domino Day 2007 werd vrijdag door liefst 2.658.000 kijkers (madl: 36.8%) bekeken bij SBS 6. “Door dit hoge aantal kijkers was het dominospektakel met grote afstand het best bekeken programma van vrijdag“, aldus een zegsman van SBS. Het record vallende dominostenen werd vrijdag, onder andere door het falen van twee van de vier ‘Builders Challenges’, voor het eerst sinds het bestaan van Domino Day niet gebroken.

Teamleider Robin Paul Weijers gaf voorafgaand aan Domino Day aan dat het verbreken van het record niet het hoofddoel was. “Het gaat om de spanning“, zei hij in het AD. Hij wil zichzelf ieder jaar overtreffen. “Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe dingen. Innoveren is voor ons belangrijk. Zand, dat is een nieuw materiaal dit jaar. Verder kijken we naar nieuwe manieren om de stenen te zetten. Zo hebben we een nieuwe zetting die de snelheid van het licht nabootst.” De voorbeschouwing van Domino Day werd tussen 19.25 en 21.00 uur door 1,4 miljoen kijkers bekeken. Het uiteindelijke spektakel trok aansluitend 2,7 miljoen kijkers, waarna de uitslag tussen 22.45 en 23.25 uur nog 2,5 miljoen mensen wist te boeien.

Medium (NET5, 20:31) – In de Verenigde Staten wachten de fans van Medium alweer een paar maanden op de allereerste aflevering van de vierde serie die daar vanaf eind januari wordt uitgezonden. NET 5 sloot het derde seizoen vrijdagavond af met de aflevering Everything Comes To A Head, die op 16 mei bij het Amerikaanse NBC te zien was. Patricia Arquette speelt de paranormaal begaafde Allison in Medium. Zelf was de actrice lange tijd niet overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde. “Het bleef altijd zo vaag. Totdat ik een bijzondere ontmoeting had, waar zelf ík de kriebels van kreeg“, zegt Arquette, via Televizier. “Vlak na de dood van mijn moeder zag ik regelmatig een rode havik rondcirkelen als ik ging wandelen en mijn zus Rosanna vertelde dat de wind telkens opstak wanneer ze aan onze moeder dacht. Ik ging naar een helderziende die me vertelde dat hij me van mijn moeder moest zeggen dat zíj de wind was. Ik had hem daar nog niets over gezegd. Bovendien wilde ze dat deze man me iets gaf. Het bleek een veer van een rode havik. Op zijn minst vreemd, toch?” Volgende week vrijdag zendt NET 5 in plaats van Medium een dubbele slotaflevering van Lost uit. Medium trok vrijdag 440.000 kijkers (madl: 6.4%).

Jong Oranje – Jong Macedonië (RTL7, 19:55) – Jong Oranje heeft vrijdag een nieuwe stap gezet op weg naar deelname aan het Europees kampioenschap voetbal van 2009. De titelverdediger won ook de vierde wedstrijd in de kwalificatiereeks. Het thuisduel tegen Jong Macedonië eindigde in 1-0. Ondanks de winstpartij van Jong Oranje had bondscoach Foppe de Haan toch nog wat kritiek. Dat de teller tegen Macedonië op één bleef steken was het grootste probleem van de oefenmeester. “Vroeg druk zetten op de tegenpartij, dat was de afspraak. Dat ging heel aardig, al bleef de gewenste snelle treffer uit. Vervolgens komen we toch gelukkig op 1-0. Maar hoe langer de wedstrijd duurde, hoe slordiger we werden“, zegt De Haan op de officiële website van de KNVB. Ook op de spelers die regelmatig een trucje uithalen had de bondscoach lichte kritiek: “Er lopen nogal wat toverdozen rond in het elftal, die graag hun kunstje willen vertonen. Een actie uit stand is nu eenmaal beter te verdedigen. Desondanks hebben we weer gewonnen en daar mogen we content mee zijn.” Jong Oranje – Jong Macedonië werd door 440.000 kijkers (madl: 6.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen