SBS 6 zendt concert Paul de Leeuw uit: ‘Geen overstap!’

SBS 6 heeft de tv-rechten gekocht van de concerten die Paul de Leeuw onlangs gaf in het Gelredome. Dat bevestigt een woordvoerder van SBS 6. De registratie van het concert is medio volgend jaar te zien. Op 8 april loopt Pauls contract bij de Vara af. “Ik zou nooit bij de commer- ciëlen willen zitten. En de slimmerds die nu opmerken dat Symphonica in Rosso daar straks wel wordt uitgezonden: dat kon niet anders, vanwege sponsoren enzo. Op 10 april teken ik gewoon weer bij de Vara bij.

In een avondvullende show bracht Paul de Leeuw vele bekende hits en ontving hij uiteenlopende artiesten voor gastoptredens zoals Marco en Leontine Borsato, Edsilia Rombley en Simone Kleinsma. Ook pianist Cor Bakker en Adje, wekelijks te zien in zijn televisieprogramma Mooi! Weer De Leeuw (VARA), waren van de partij.

Paul de Leeuw is blij met het succes van zijn televisieprogramma Mooi! Weer De Leeuw, maar wil deze uitzending voor de VARA en Nederland 1 niet altijd blijven doen. “Ik denk dat het mijn grootste kracht is, dat ik me telkens opnieuw weet uit te vinden. Je moet bestaande successen opzij durven te leggen“, zegt hij bij NPOX. “Als ik vroeger van een succes af wilde, zorgde ik voor een stunt waardoor heel het land over me heen viel. Al die kritiek vind ik wel prettig. Nu met Mooi! Weer de Leeuw voel ik het ook al weer aankomen: ik wil dit niet tot in de lengte van dagen blijven doen.

Voorlopig staat het programma nog gewoon in de uitzendschema’s. Toch is Paul al aan het kijken naar een nieuw programma. “Onlangs heb ik een pilot mogen maken voor een kunstprogramma. Ik denk dat het best aardig is geworden. Maar toch heb ik het gevoel, dat andere mensen dit moeten maken. Dat ik het ook liever bij een andere omroep onderbreng. Dan moet je gewoon de netmanager aanschrijven.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen