Eerste ‘full season order’ sinds staking scriptschrijvers

De makers van de Amerikaanse serie Dirty Sexy Money (foto) hebben een zogenoemde ‘full season order’ gekregen. Dat heeft het Amerikaanse televisienetwerk ABC medegedeeld. Het is de eerste serie die groen licht heeft gekregen voor een vol seizoen sinds de omvangrijke staking van scriptschrijvers in de Verenigde Staten. ABC hoopt dat de scenarioschrijvers snel weer aan de slag gaan, zodat aan de productie van een vol seizoen van 22 afleveringen gestart kan worden.

Dirty Sexy Money volgt het leven van de jonge advocaat Nick George, die na de plotselinge dood van zijn vader verantwoordelijk wordt voor de rijkste familie van New York. Hoofdrolspeler Peter Krause (bekend van Six Feet Under) speelt de advocaat van de familie, die de meest uiteenlopende klusjes moet opknappen.

Na zeven afleveringen wordt Dirty Sexy Money nog veelgeprezen. In korte tijd wist de serie zo’n tien miljoen fans aan zich te binden. Op dit moment heeft ABC vier van haar acht nieuwkomers een ‘full season order’ gegeven. Naast Dirty Sexy Money zijn dat de Grey’s Anatomy-spin off Private Practice, de komedieserie Samantha Who? en de avontuurlijke fantasieserie Pushing Daisies.

De vijf grote Amerikaanse tv-networks, naast ABC zijn dat CBS, NBC, FOX en The CW, lanceren rond deze tijd van het jaar tientallen nieuwe programma’s. De kijkcijfers van de eerste weken bepalen of de oorspronkelijke bestelling van dertien afleveringen wordt uitgebreid tot 22 afleveringen, een full season order.

De succesvol geïntroduceerde series, waaronder Dirty Sexy Money, maken grote kans om volgend jaar ook door de Nederlandse zenders te worden opgepikt. Een voorproefje van Dirty Sexy Money is onderstaand te bekijken:

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen