Courteney Cox gaat over lijken in Dirt bij NET 5

Geplaatst op Wed 21 Nov 2007 om 13:59

Courtney Cox is hoofdredacteur van het bekende en gevreesde roddelmagazine Dirt. Ze gaat letterlijk over lijken om de meest smeuïge details over de vurige privélevens van de sterren te weten te komen. Ze chanteert, manipuleert en overschrijdt alle ethische grenzen, maar komt wel als eerste met ‘breaking news’. NET 5 heeft de serie in huis gehaald en start op 1 januari met een dubbele episode. Dirt was in de Verenigde Staten dermate succesvol, dat in januari een tweede seizoen volgt.

Courteney Cox, bekend van de serie Friends, speelt in Dirt de slimme zakenvrouw Lucy Spiller die een roddelmagazine leidt. Don is een fotograaf die exclusief voor haar werkt en altijd de beste foto’s voor haar artikelen regelt. Hij lijdt echter aan schizofrenie en heeft regelmatig moeite met zijn concentratie, omdat hij verschillende mensen in zijn hoofd hoort praten en daarbij ook deze mensen voor zich ziet.

Holt McLaren en Julia Mallory zijn Hollywood’s favoriete koppel. Het leven van hen als celebrity’s ziet er fantastisch uit. In werkelijkheid proberen beiden zich staande te houden temidden van alle publiciteit die over hen verschijnt. Lucy maakt met haar positie gretig misbruik van de situatie en weet Holt voor zich te winnen. Hij voorziet haar van vuige roddels in ruil voor positieve publiciteit over hemzelf.

NET 5 stelt de eis aan haar series dat ze een tweede laag kennen. Dirt kent die onderlaag wel, want ook Lucy’s privé-leven wordt gevolgd. “Ze woont in een enorm mooie villa, rijdt in een Porsche en heeft af en toe een one-night-stand. Gezellige avondjes met vrienden en vriendinnen kent ze niet. Ook de band met haar familie is minimaal. Alleen Leo, haar jongere homo-broertje, ziet ze af en toe. Lucy leeft voor haar blad Dirt en eigenlijk is de vibrator in haar nachtkastje haar beste vriend.

De eerste serie van Dirt ging op 2 januari van start op de Amerikaanse kabelzender FX en werd door ruim vijf miljoen kijkers gevolgd. De seizoensfinale van Dirt was eind maart te zien en daarin speelde Cox’ voormalige Friends-collega Jennifer Aniston een gastrol. Het kijkcijfersucces van Dirt heeft FX doen besluiten vanaf 1 januari 2008 een tweede reeks van 13 aflevering uit te zenden.

Dirt start aanstaande dinsdag 1 januari om 20.30 uur met een dubbele aflevering en is daarna wekelijks op dinsdagavond om 21.30 uur te zien bij NET 5.

Een voorproefje van Dirt is onderstaand te bekijken:
14 Reacties op “Courteney Cox gaat over lijken in Dirt bij NET 5”


 1. Brian

  Heb de serie al gezien en is echt geweldig. Iedereen kijken dus!

 2. René[vanGee]

  Als ze niet te lang in Friends was blijven hangen had ik misschien wel gekeken, maar nu zit je, als je kijkt, toch steeds te switchen tussen karakters. Het vervelende ‘Swiebertjeeffect’ zeg maar.

  Voor mij dus geen ‘Dirt’

 3. Anonymous

  Hoe weet je dat zo zeker als je niet gaat kijken rene? Haar character in dirt is totaal anders dan in friends. Ik zou zeggen, geef het een kans!

 4. Mike

  Dit is een erg leuke serie. Heb hem vorig jaar gedownload, omdat ik er goede dingen over hoorde. Wel kort seizoen, 13 aflevering. Overigens is die vijf miljoen kijkers per aflevering inclusief herhaling.

 5. Marco

  Onderhoudende serie en Courtney doet het goed

 6. Steven

  Het is ZO’N toffe serie. Heb hem maanden geleden in 1 adem uit gekeken. Niet normaal..

 7. Anonymous

  The Phone komt terug :D

 8. !#Michael#!

  Lijkt me een leuke serie!

  BTW is dat YouTube ding nieuw? Goeie Actie!!!

 9. Timo

  @Rene: Sorry hoor, maar als jij vindt dat Courtney (en de rest van de cast) te lang door is gegaan met Friends, dan snap je niet hoe goed Friends was. En hoe goed het nog steeds was tot aan de laatste episode. Het had ook nog steeds gelopen als het niet zo verschrikkelijk duur was om te maken in het 10de seizoen. Al hadden de cast-leden en de producers alle recht op de vele miljoenen die ze verdienden per seizoen. Want Friends is gewoon 1 van de beste comedy’s ooit gemaakt.
  En zoals Anonymous al zei, Lucy Spiller is een totaal ander karakter dan Monica Geller-Bing. En absoluut de moeite waard om te kijken.

 10. Anonymous

  Leuk! Vond haar als journaliste in de Scream-films ook helemaal geweldig!:D

 11. Anonymous

  Komt wel weer een persberichtje over deze INTERNATIONALE SUCCES SERIE

 12. Anonymous

  @ Anonymous

  Maar dan klopt het wel! (voor de verandering) Dirt is namelijk echt een supervette serie.

 13. Anonymous

  Yep, en Dirt duurt niet kort (13 afleveringen idd) maar iedere aflevering duurt bijna een uur, terwijl normale TV series 24 afleveringen hebben van 25 minuten.

 14. anita

  Ik ben heel erg benieuwd en erg nieuwsgierig. Ik ga zeer zeker kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.