Courteney Cox gaat over lijken in Dirt bij NET 5

Courtney Cox is hoofdredacteur van het bekende en gevreesde roddelmagazine Dirt. Ze gaat letterlijk over lijken om de meest smeuïge details over de vurige privélevens van de sterren te weten te komen. Ze chanteert, manipuleert en overschrijdt alle ethische grenzen, maar komt wel als eerste met ‘breaking news’. NET 5 heeft de serie in huis gehaald en start op 1 januari met een dubbele episode. Dirt was in de Verenigde Staten dermate succesvol, dat in januari een tweede seizoen volgt.

Courteney Cox, bekend van de serie Friends, speelt in Dirt de slimme zakenvrouw Lucy Spiller die een roddelmagazine leidt. Don is een fotograaf die exclusief voor haar werkt en altijd de beste foto’s voor haar artikelen regelt. Hij lijdt echter aan schizofrenie en heeft regelmatig moeite met zijn concentratie, omdat hij verschillende mensen in zijn hoofd hoort praten en daarbij ook deze mensen voor zich ziet.

Holt McLaren en Julia Mallory zijn Hollywood’s favoriete koppel. Het leven van hen als celebrity’s ziet er fantastisch uit. In werkelijkheid proberen beiden zich staande te houden temidden van alle publiciteit die over hen verschijnt. Lucy maakt met haar positie gretig misbruik van de situatie en weet Holt voor zich te winnen. Hij voorziet haar van vuige roddels in ruil voor positieve publiciteit over hemzelf.

NET 5 stelt de eis aan haar series dat ze een tweede laag kennen. Dirt kent die onderlaag wel, want ook Lucy’s privé-leven wordt gevolgd. “Ze woont in een enorm mooie villa, rijdt in een Porsche en heeft af en toe een one-night-stand. Gezellige avondjes met vrienden en vriendinnen kent ze niet. Ook de band met haar familie is minimaal. Alleen Leo, haar jongere homo-broertje, ziet ze af en toe. Lucy leeft voor haar blad Dirt en eigenlijk is de vibrator in haar nachtkastje haar beste vriend.

De eerste serie van Dirt ging op 2 januari van start op de Amerikaanse kabelzender FX en werd door ruim vijf miljoen kijkers gevolgd. De seizoensfinale van Dirt was eind maart te zien en daarin speelde Cox’ voormalige Friends-collega Jennifer Aniston een gastrol. Het kijkcijfersucces van Dirt heeft FX doen besluiten vanaf 1 januari 2008 een tweede reeks van 13 aflevering uit te zenden.

Dirt start aanstaande dinsdag 1 januari om 20.30 uur met een dubbele aflevering en is daarna wekelijks op dinsdagavond om 21.30 uur te zien bij NET 5.

Een voorproefje van Dirt is onderstaand te bekijken:

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen