SBS 6-serie Trauma Centrum verkocht aan België

Geplaatst op Mon 12 Nov 2007 om 16:05

De medische realityserie Trauma Centrum van SBS 6 is verkocht aan de Vlaamse tv-zender VIJFtv. Dat meldt een woordvoerder van SBS 6 vandaag. In de dagelijkse serie worden de belevenis- sen van artsen, verpleegkundigen en ander ziekenhuispersoneel in een aantal verschillende ziekenhuizen in Nederland gevolgd. Trauma Centrum trekt dagelijks zo’n 600.000 kijkers naar SBS. “Het suc- ces van Trauma Centrum is ook onze zuiderburen niet ontgaan“, concludeert de persvoorlichter.

De medische realityserie die iedere werkdag om 20.00 uur is te zien op SBS 6 trekt gemiddeld bijna 600.000 kijkers. “Met op hoogtepunten zelfs meer dan een miljoen mensen“, volgt de zegsman toe. Afleveringen die reeds in Nederland te zien waren, zullen vanaf maandag 3 december ook te zien zijn op het Belgische VIJFtv.

Trauma Centrum werpt een blik op het dagelijks leven van het ziekenhuispersoneel en de patiënten van het Diakonessenhuis in Utrecht, het Medisch Spectrum Twente in Enschede, de Isala klinieken in Zwolle en (vanaf maandag 19 november) het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. De camera’s draaien bij de behandelaars op de Spoed Eisende Hulp, maar gaan ook mee met de ziekenwagens van de RAVU in de provincie Utrecht en het Verenigd Ziekenvervoer in Amsterdam.

In september 2006 begon SBS 6 met het iedere werkdag uitzenden van medische reality. Kijkers leefden in Medisch Centrum dagelijks mee met de artsen (in opleiding), verplegers en de patiënten in het Erasmus Medisch centrum in Rotterdam. Sinds september 2007 zendt SBS 6 met succes Trauma Centrum uit waarin het accent meer ligt op de afdeling Spoed Eisende Hulp in diverse Nederlandse ziekenhuizen.

VIJFtv werd in oktober 2004 opgericht als tweede zender van SBS Belgium.
13 Reacties op “SBS 6-serie Trauma Centrum verkocht aan België”


 1. Theo

  Goh….
  Van de ene SBS-zender ‘verkocht’ aan de andere;
  écht een ‘persbericht’ waard….

 2. Anonymous

  @theo , ze werken ONAFHANKELIJK van elkaar , dus het is wel degelijk VERKOCHT.

 3. Anonymous

  Dus de SBS Groep gaat nog meer winst maken!

 4. Tjeerd

  @Anonymous

  Nee want ze hebben net een duur programma gekocht. Toch?

 5. Anonymous

  Jezus, Tjeerd wat ben jij dom. Er zijn nu twee landen die gebruik maken van een aangekochte serie. Besparing????? Geen kosten, wel omzet = meer winst. Wat voor werk doe jij eigenlijk?

 6. Atmos

  Een voorbeeld T-boys ( Tjeerd en Theo) en om dan toch in de T te blijven , T-Mobile huurt lease line van T-Systems en toch gaan er facturen naar elkaar over en weer ook al is het van Deutsche Telecom en Deutsche Telecom is het moederbedrijf van alles bij elkaar. SBS Nederland had bijv ook de serie aan VTM of Één kunnen verkopen.

 7. Tjeerd

  @Atmos

  Mee eens dus gaat het niet om verkoop. Mijn opmerking was ook cynisch net, maar dat weet die Anonymous niet

 8. !#Michael#!

  Op een hooogte punt meer dan 1mln? Dus op een diepte punt 300dznd? Wat een gezeik! Dan trekt GTST op een hoogte punt vast ook 1.5mln kijker :whaha:

 9. Chiel

  Sterren dansen trok toch ook 3,5 miljoen kijkers op het hoogtepunt? :)

 10. Atmos

  Hoeveel trek jij dan wel niet Michael op je hoogte punt hahah ;)

 11. !#Michael#!

  @ Atmos

  Wat zit je ongeneerd te flirten? :oops: Nou ik denk toch al die 17 miljoen mensen ;) :P Neej gekheid, ik ambieer geen baan in de spotlights, dat wat Remco van Westerloo doet lijkt me eerlijk gezegt wel enig :D

 12. Pol

  @post 11, maar helaas heeft Remco wel n pappa als directeur van een tv bedrijf en jij niet… Dus dream on.

 13. cc.Van Brink

  Ik vind het jammer dat je niet meer herhalingen kan bekijken.
  als toeval dat je iemand kent.

  En ook voor andere mensen die later denken die ” ooooooo ” was dat ook op internet te zien, dat wist ik. Dus dan willen ze gaan kijken, heelaas dat kan je NIET zien op de site.

  De mensen die dan tv kijken in de zomer.En dan weet ze niet precies waarneer de persoon erop komt, die ze kennen. En op internet heb je een lijst waar dat op staat en niet in de gids.

  maar voor jullie is wel leuk om te verkopen. Maar voor de mensen die willen kijken op internet dan is er niks aan. Dus balen

  En is niet leuk dat er niet meer daar op jullie site staat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.