SBS 6 herhaalt extra lange Peter R. de Vries

Geplaatst op wo 28 nov 2007 om 11:39

SBS 6 herhaalt zondag de extra lange Peter R. de Vries, misdaadverslaggever die precies een jaar geleden werd uitge- zonden. Dat meldt een zegsman van de zender vandaag. In de aflevering behan- delt Peter R. de Vries de verdwijning van Natalee Holloway. Verdachte Joran van der Sloot (foto) is vorige week opnieuw gearresteerd. “In het mediaspektakel van de afgelopen dagen wordt veel te veel gespeculeerd door mensen die amper of geen kennis van zaken blijken te hebben“, zegt De Vries.

Peter R. de Vries vervolgt: “Onze reportage staat een jaar na dato nog altijd kaarsrecht overeind en heeft aan actualiteit en nieuwswaarde niets ingeboet. Ik vind het persoonlijk één van de mooiste reportages die wij ooit hebben gemaakt.

De Vries deed in 2006 eerst uitgebreid dossierwerk in Nederland en verrichtte vervolgens een week lang onderzoek op Aruba. Met een aantal betrokkenen werden vertrouwelijke –soms geheime– besprekingen gevoerd, die onthullende nieuwe feiten opleverden. In de reportage wordt aangetoond dat Joran van der Sloot niet alleen heeft gelogen over het feit dat hij Natalee Holloway bij het Holiday Inn-hotel heeft afgezet, maar dat er meer punten in zijn verklaring zijn die niet kloppen.

Ook wordt belicht dat er in het onderzoek naar de verdwijning sprake is geweest van belangenverstrengeling op justitieniveau en dat er tussen de hoofdofficier van justitie en de procureur-generaal op Aruba een heftig conflict over de zaak is geweest. Ook wordt er op gewezen dat er tijdens het onderzoek merkwaardige beslissingen zijn genomen en fouten zijn gemaakt. De Vries is er op grond van de feiten en omstandigheden, die in de reportage uitgebreid aan de orde komen, van overtuigd dat Joran betrokken is bij de verdwijning van het Amerikaanse meisje in mei 2005.

De uitzending van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever over Natalee Holloway is aanstaande zondag 2 december om 21.30 uur opnieuw te zien bij SBS 6.
8 Reacties op “SBS 6 herhaalt extra lange Peter R. de Vries”


 1. poppie

  Heb de uitzending vorig jaar niet gezien. Ben benieuwd. Goede zet van SBS om deze nu te herhalen.

 2. Anoniem

  Lekker makkelijk

 3. Chiel

  Slim juist! Kost ze geen drol en weer 900.000 kijkers :)

 4. Potje Pindakaas

  Tsja..mooie reportage van 1 kant van het verhaal. Het boek van Joran beschrijft ook hoe Peter aan zijn ‘bewijs’ matriaal is gekomen..
  Maar ach zeker een boeiende reportage

 5. Daniel

  De jongen is onschuldig! Wedden!

 6. Potje Pindakaas

  @Daniel: Niet in de uitzending van Peter R. Maar in het echt…Voor 2008 is Joran weer terug

 7. Anoniem

  Hij is wel schuldig! Hij verbergt gewoon super veel en weet meer dan wij denken. Het was niet met opzet waarschijnlijk, maar het is denk ik uit de hand gelopen waarbij zij gewond/mishandeld is geraakt. Toch vraag ik me af waar ze is…dat ze na al die jaren nog niet gevonden is blijft vreemd

 8. Anoniem

  ik zou geen minuut willen doorbrengen met deze 3 gasten!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.