Openingsact JESF aangepast voor zwangere Kim-Lian

Presentatrice Kim-Lian van der Meij zal zaterdag 8 december zwanger de finale van het Junior Eurovisie Songfestival presenteren. In verband met de zwang- erschap wordt de openingsact waar maanden aan is gewerkt aangepast. Dat meldt een woordvoerster van de AVRO vandaag. Tijdens de opening dalen Kim-Lian en Sipke Jan Bousema vanuit de nok van Ahoy’ neer op het podium. Nu bekend is dat Kim-Lian zwanger is heeft de AVRO de spectaculaire decorteke- ningen aangepast.

Het decorstuk waarin Kim-Lian zal neerdalen was precies op maat gemaakt en wordt nu aangepast. Om ieder risico uit te sluiten wordt ook meer tijd voor de entree ingelast. “We willen natuurlijk niet dat onze presentatrice misselijk aan de liveshow begint“, aldus Jose van der Mark, eindredacteur van het Junior Songfestival.

Het Junior Eurovisie Songfestival staat altijd garant voor een spectaculaire opening, aldus de AVRO. “De AVRO is dan ook druk bezig met de voorbereidingen. In september zijn er in heel Nederland opnames gemaakt voor de leader waarin kinderen al dansend een tocht maken naar Sportpaleis Ahoy“, aldus de zegsvrouw.

In Ahoy zullen maar liefst zestig dansers van de dansacademie Lucia Marthas op het podium van maar liefst 625m2 live openen. “We werken hard aan choreografie met veel paraplu’s. Daarnaast hebben we een speciaal onderdeel waarin dansers letterlijk in de regen staan. De act past helemaal in het thema van de show: Make A Big Splash“, aldus Lucia Marthas over haar opdracht.

De afgelopen weken hebben de zestig kinderen al volop gerepeteerd. Vanaf dinsdag 4 december wordt in Ahoy geoefend in het decor. Na twee generale repetities op vrijdag en zaterdag zal zaterdagavond 8 december om 20.15 uur het internationale liedjesfestijn losbarsten. De AVRO brengt de finale live op Zapp.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen