Nederland – Luxemburg vanavond live bij SBS 6

SBS 6 zendt vanavond rechtstreeks de op een na laatste kwalifactiewedstrijd voor het EK Voetbal in 2008 uit: Neder- land – Luxemburg. Oranje staat op de drempel om zich te kwalificeren voor het EK. Bij winst tegen Luxemburg (aftrap 20.30 uur) of een puntenverlies van concurrent Bulgarije weet Oranje zich verzekerd van de eindronde in Oostenrijk en Zwitserland. “We willen in de eerste plaats zélf goed voetballen en veel doelpunten maken“, aldus bondscoach Marco van Basten.

Slechts één keer leed het Nederlands elftal in een EK-kwalificatiereeks een verlies op eigen bodem, schrijft De Telegraaf. Saillant detail is dat Luxemburg de opponent was die Oranje die nederlaag toediende. Luxemburg was op 30 oktober van 1963 in De Kuip met 2-1 te sterk voor het Nederlands elftal. Door dat resultaat wist Oranje zich niet te plaatsen voor de eindronde van het EK Voetbal.

Bulgarije speelt al om 17.00 uur zijn wedstrijd tegen Roemenië. Bij puntenverlies van de Bulgarije is Nederland al zeker van een ticket voor het EK. Het kan dus zomaar zo zo zijn dat Van Basten vanavond om 18.45 uur al de handen de lucht in kan steken….

Nederland – Luxemburg is vanavond vanaf 19.45 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen