2,6 miljoen kijkers voor Nederland – Luxemburg


De kijkcijfers van zaterdag 17 november 2007 (SKO)

Nederland – Luxemburg (SBS6, 20:28) – Het Nederlands elftal heeft zich zaterdag geplaatst voor het EK Voetbal in 2008. Doordat Bulgarije eerder met 1-0 van Roemenië won, moest Oranje winnen van Luxemburg. Dat gebeurde met 1-0. “We begonnen goed en creërden veel kansen. Het jammere eraan is dat er maar één doelpunt uit voort komt“, zei bondscoach Marco van Basten. Neder- land – Luxemburg werd zaterdagavond door 2.597.000 kijkers (madl: 36.6%) bekeken bij SBS 6.

In de slotfase kwam Luxemburg nog dichtbij de gelijkmaker. “De slotfase was wat angstig, maar wij hadden tien keer meer kansen. Het probleem ligt bij het benutten van die kansen. Natuurlijk waren de ruimtes klein, er stonden vaak twintig man in het 16-meter-gebied. De bal wilde er gewoon niet in, en dat is toch wel cruciaal in het spelletje.” Tegen Luxemburg speelde Van Basten met twee spitsen, in plaats van met zijn favoriete speelsysteem met drie aanvallers. “De spelers voetballen inderdaad liever met twee spitsen. Maar het hangt wel van de tegenstander af hoe je moet spelen. Ik ben wel gevoelig voor wat zij willen, ja. We moeten een compromis zien te vinden tussen wat wij een goede oplossing vinden en wat de spelersgroep wil.

Intocht Sinterklaas (NOS, Ned3, 12:00) – Het rechtstreekse verslag van de intocht van Sinterklaas is voor eindredacteur Ajé Boschhuizen ieder jaar weer een spannende klus. “Het script voor de intocht en de Sinterklaasjournaals is 220 pagina’s dik. Dat geeft wel aan hoe omvangrijk het sinterklaasfestijn is“, zegt hij in BN DeStem. Zo wordt de plaats van aankomst ruim van tevoren uitgebreid bekeken. “Jaarlijks melden zich zo’n tien gemeenten bij ons aan met het verzoek of de sint in hun plaats mag aankomen. Vervolgens brengen we stiekem bezoekjes aan die plaatsen. Kan de stoomboot goed aanmeren, is er vervolgens een leuke looproute naar het centrum?” Boschhuizen probeert het verslag zo spannend mogelijk te maken. “Vorig jaar werd een Piet per legerhelikopter in het centrum van de stad afgezet. Voor ons een hele operatie maar het maakt de uitzending wel levendiger. Dat zien we ook aan de kijkcijfers die de laatste jaren duidelijk zijn gestegen.” De registratie is gelukt, als hij niet te ver achter loopt op schema. “Voor de intocht op tv staat een uur en een kwartier. Vorig jaar liepen we maar achttien seconden uit. Dan ben ik stiekem best trots.” De intocht van Sinterklaas scoorde zaterdagmiddag 969.000 kijkers (madl: 47.7%). Het verslag met gebarentolk op Nederland 2 werd door 445.000 kijkers bekeken.

Idols (RTL4, 20:01) – Jurylid van Idols Gordon gaat betalen voor de geslachtsoperatie van een 19-jarige jongen. De entertainer legt 15.000 euro neer. Gordon verraste Sanne (19) daarmee in zijn radioshow. Gordon: “Voor mij is het niet veel, maar voor jou zal het je leven veranderen.” Sanne was afgelopen week te zien in Hart van Nederland, waar hij zijn relaas deed. Hij voelt zich al van jongs af aan een meisje, maar zijn ziektekostenverzekeraar weigert een geslachtsoperatie te betalen. Gordon was diep geraakt door het verhaal. De jongen gaat met de 15.000 euro naar een arts in Thailand, die hem voor dat bedrag kan opereren. Idols werd zaterdagavond door 1.058.000 kijkers (madl: 15.3%) bekeken tegenover het voetbal op SBS 6.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen