Lotto stopt met ‘Weekend Miljonairs’

Geplaatst op Fri 02 Nov 2007 om 12:48De Lotto stopt met het sponsoren van de goed bekeken spelshow Lotto Weekend Miljonairs op RTL 4. Dat bevestigt RTL- baas Fons van Westerloo in Telegraaf. Het contract met de loterij loopt in maart af. Het is niet zeker of het programma met presentator Robert ten Brink daarna nog te zien zal zijn. “We hebben nog even de tijd om te kijken wat we gaan doen en een andere sponsor te zoeken“, aldus Van Westerloo. “De quiz is nog steeds een succes: afgelopen zaterdag scoorde het dik een miljoen kijkers.


50 Reacties op “Lotto stopt met ‘Weekend Miljonairs’”


 1. Anonymous

  Jammer!

 2. Anonymous

  http://www.ad.nl/cultuurenshow/article1791608.ece

  nee toch zeker?

 3. karel

  RTL4 moet op zaterdagavond weer een echt showprogramma brengen ipv qiuzprogramma. Het zijn nu ineens allemaal ijs- en goede doelpragramma die zich tegen mekaar programmeren. Kom met iets oud-nieuws, terug een soort trouwprogramma, ben je weer als eerste zender de rest kan terug volgen en zo komt er weer wat afwisseling op de nederlandse televisie.

 4. RTL 4,5,7,8 fan

  Jammer! Misschien staatslortij weekend miljonairs?
  Verder lijkt me een ouderwetse familieshow ook leuk! lekker na het douchen met wat eten en drinken op de bank kruipen en dan lekker familieshow kijken!
  Hopen dat RTL het gaat doen, en telekids moet terug op RTL! Die doen nu helemaal nix meer voor kinderen! soms een filmpje maar wil Telekids terug!

 5. Roog

  @ Karel

  Avondvullend: van 19.00- 01.00 uur lijkt me prima!

  Eerst 3 keer Loveletters met Linda, en de winnaars spelen samen met Ron een Honeymoonquiz. ;)

 6. Michael*

  @karel

  Inderdaad! Tegen een soort Honeymoon Quiz of een Love Letters remake zou ik persoonlijk helemaal geen nee tegen zeggen :) Ik mis dan ook persoonlijk de oude glorie programma’s waarmee RTL (voornamelijk RTL4) groot is geworden. Dat ouderwetse kneuterige gezelligheids programma’s zijn nu eenmaal in dezer tijd(en). Ik weet zeker dat RTL daarmee weer op de juiste spoor zal worden gezet.

  Helaas is het tegenwoordig alleen maar de reality/zang/sponsorprogramma’s wat de klok slaan.

 7. Patzy

  @ Karel e.a.

  Een show is leuk, wat ik niet snap is waarom RTL niet terug komt met Al you need is love, alsof er geen nieuwe stelletjes en liefdesaanzoeken zouden zijn.

  Weekend miljonairs kan rustig zonder Lotto, heeft kijkers genoeg om het zelfstandig te dragen.

 8. David

  Misschien iets voor de Postcode Loterij om de sponsering van dit programma op zich te nemen?

 9. mari

  gelukkig

  dit was dus een programma voor bejaarden
  mijn god wat een tempo zit er in dit programma

 10. Bas v.d Kimme

  Tja jammer maar we weten al dat het een tijdje geleden ook al
  het geval was dat de Lotto klaagte dat ze te weinig aandacht besteden aan de Lotto tijdens de uitzending dus mischien is dat het wel.
  Maar goed wie weet krijgen we een nieuwe sponsor en dat hoeft natuurlijk
  ook niet persee een loterij te zijn.

 11. Jeffrey

  De formule van Weekend Miljonairs is wat mij betreft ook uitgemelkt, opgerekt en dus duidelijk op. De basis van de show was goed, er zijn veel dingen omheen gekomen, en de show heeft zich zowel uiterlijk als spelinhoudelijk niet vernieuwd. Daardoor heb ik het gevoel dat ik te lang naar hetzelfde zit te kijken en is LWM een soort passeerstation geworden.

 12. eindelijk

  moet Fons eerlijk toegeven dat er weer een sponsor wegloopt, en niet door hem is weggestuurd.. kost aardig wat omdat slot zelf te gaan vullen.
  Maar misschien kan John’s ideeen machine nu eindelijk met een echt goed programma op de proppen komen, is toch ook alweer een jaartje of 7 geleden. En John is zooooo creatief en hij vindt het toch zoooo leuk.. Eigenlijk wel een beetje zielig. Echt waar. 1,7 Miljard op de bank volgens Quote en toch de grootste ‘loser’ uit omroep land, of zeg maar uit het land. Zielig is John, ik heb er geen andere woorden voor. Nou ja, oke dan, een hele grote bankrekening, een hele grote auto, een nog groter huis.. en een heel klein p..
  Juist ja. Van die dingen!

 13. de haas

  hahahaha ik denk dat SBS zich suf lacht. RTL heeft 1,5 jaar geleden de bekende kat in de zak gekocht….. Of de Lotto heeft RTL knollen voor citroenen verkocht.

 14. Johan

  ik snap zowiezo al niet dat dat programma gesponserd moest worden, in het buitenland draait het toch ook zonder sponsers.
  LOtto is zeker bang dat het geld echt terrecht komt waar het nodig is.

 15. Anonymous

  LOVE LETTERS MET WENDY VAN DIJK
  EN
  WEDDEN DAT? MET WINSTON GERSCHTANOWITZ

 16. Twan

  Love Letters gewoon met Linda!

 17. lol

  LOVE LETTERS met Linda ja!!!!!!! niet wendy!!!!!!!!! en Winston kan geen show als Wedden Dat dragen, moet je een grote persoonlijkheid voor hebben , en dat heeft ie niet vind ik.

 18. Tjeerd

  @eindelijk

  Het is niet gezegd dat er een sponsor wegloopt. Waarschijnlijk sponsoren ze straks weer een ander programma bij RTL

 19. Anonymous

  Als RTL doorgaat gaan er zeker geen hoge prijzen meer uitgekeerd worden!
  RTL kan beter stoppen met het programma.

 20. Bas v.d Kimme

  Bij de Duitse versie (Wer wird millionar) is de sponsor jaren
  lang T-mobile geweest.Het voordeel hiervan is is dat je
  geen trekking meer hebt en gewoon door kunt spelen
  zonder die hele loterij poespas.

 21. Danny - DM.nl

  Love Letters is inderdaad goed idee. Garant voor hoge kijkcijfers.

 22. linda fan

  Linda met Love Letters en Just the two of us
  gezellige familie avond wordt het dan

 23. Maurits

  Linda mag, kan ik me herinneren uit interviews vana jan. 2008 iets nieuws gaan ontwikkelen. Dat zal ongetwijfeld groot entertainment worden.

 24. Anonymous

  50:50 lijkt me wel wat. Dit is een spinoff van Lotto Weekend Miljonairs en werd vorige week gemeld in DWDD. zou een beetje afwizzeling voor de kijker en Rober Ten Brink zijn ook.

 25. Dreejt

  Het werd tijd. Nu het programma nog stoppen

 26. Roog

  Eigenlijk heb ik toch liever De Honeymoonquiz terug op de buis dan Loveletters. Dat laatste programma vond ik in de regel nogal zaai eigenlijk.

 27. Tjeerd

  @!Roog

  Niet te geloven, de Honeymoonkwis, dat mensen dat nog terug willen. Ik sanp er niets van. Het was de meeste slecht show en dito presentator die er was.

 28. Sandra

  Het programma kan toch ook, zonder spondering door gaan. Of moet het altijd met sponsering?

 29. @@@

  Weekend Miljonairs kan toch makkelijk zonder de Lotto door. Een episode zal toch gemiddeld niet meer dan 100.000 euro kosten, en dat lijkt me geen probleem voor een show wat altijd boven het miljoen kijkers scoort en ook wel redelijk goed in de demo 20-49 scoort.

 30. mensen mensen mensen

  Wat een gezeik over loveletters met Linda, ALSOF ZE DAAR NU ZIN IN HEEFT! Ze ligt in scheiding! en een hele narige ook!

  Doe gewoon Wie ben ik met Wendy, Gordon en Carlo ofzo
  En RTL 4 scoort enorm goed hoor! Dus waarom zouden e dat veranderen? kunnen ze beter RTL 7 of 8 veranderen

 31. Mart

  Zaterdagavond:
  20.00-21.30 Idols
  21.30-23.00 Grote amsument show (met ron Brandsteder), of Monte carlo
  23.00-00.30 Rtl Voetbal

  Zondag:
  19.00-20.30 Rtl Voetbal
  20.30-22.00 Miljoenenjacht
  22.00-23.00 gooische vrouwen

  Maandag:
  20.30-21.30 Wie ben ik? (carlo,gordon en presentatrice Daphne bunskoek)
  21.30-22.30 Csi

  Dinsdag:
  20.30-21.30 Tv makelaar (Sybrand,Marilou geen frouke)
  21.30-22.30 Nieuw woonprogramma (Martijn krabbe)

  Woensdag:
  20.30-21.30 justthetwoofus (Linda en beau)
  21.30-22.30 Spelshow (carlo Boszhard)

  Donderdag:
  20.30-21.30 Heel holland helpt
  21.30-22.30 Love Letters

  Vrijdag:
  20.30-21.30 Csi Miami
  21.30-22.30 Achmea kennisquiz

  elke werkdag:
  23.00-00.00 Talkshow (Daphne en Beau)

 32. Mart

  weg met weekend miljonairs!!!!!

 33. Mart

  Heb wel het idee dat Idols nog steeds de grootste talentenjacht is maar Rtl moet we alles uit de kast halen om de kijker vast te houden.
  1. spectaculaire opening (internationale sterren)
  2. Niet weer hetzelfde decor maar het moet nog beter en mooier
  3. Betere lichteffecten zoals bij evita.
  4. Vaker een live orkest ipv tapeband
  Er moet weer een show komen die ook echt spannend is sywap en X factor waren wel leuk maar ik zat niet op het puntje van m’n stoel wat bij idols altijd wel het geval was, de opening is erg belangrijk om de toon te zetten.

 34. Sandra

  Talkshow van Daphne en Beau lijkt me wel een hele goede. Op een van de persfoto’s van RTL staan ze ook op, en het zal best een leuk duo zijn. Maar allebei moeten ze op reis voor RTL Travel. Dus of ze allebei elke werkdag zouden kunnen……. Maar het lijkt me wel een mooi duo.

 35. tetje

  Laat ze eens wat nieuws verzinnen, of onderdelen uit oude shows, stukje Willem Ruys stukje Pietbambergen,ofzo, en de lopende band van Mies, dat ze moeten onthouden wat ze gezien hebben anders krijgen ze die prijs niet. Dat was lachen!

 36. catrien

  Wie zit er nou op Love Letters van Linda te wachten? Ben je zot ofzo?
  Buiten dat Linda nu niet in de mood is, is het ook nog eens een ongelofelijke suffe bedoeling dat Love Letters. Ja Willem Ruys show of Snip en Snap in een nieuw jasje, en iets met die lopende band van Mies lijkt me leuker. En wat maakt t eigenlijk uit wie het gaat doen.

 37. Niels

  weg ermee het is uitgemolken, egt een rot programma. En ik vind RTL 4 niet meer zo leuk als een paar jaar geleden. Dus ik zou zeggen RTL tijd voor een hele grote vernieuwing

 38. richard

  Idd, weg ermee, die irritante robert ten brink die altijd maar het antwoord kwartieren zit uit te stellen bah. Die vent is oud, weg ermee.!!! en het is nooit spannend want je hoort altijd maanden van te voren of iemand een miljoen heeft gewonnen bah!

 39. Anonymous

  Talkshow met Beau? Kom op zeg, dat is al tig keer geflopt, hoe vaak moet ie nog een talkshow gaan doen voor mensen inzien dat hij dat niet kan?… Ron Brandsteder is ook al met recht een fossiel te noemen, Carlo Boszhard heeft de laatste paar jaren ook meermaals bewezen GEEN kijkcijferknaller meer te zijn voor RTL (wie dit ontkent zit dom te lullen, want waarom is ‘Gelukkig je bent er’ van de buis? Waarom zijn die zaterdagavondshows voortijdig van de buis gehaald? etc etc…) Ik zie in die fantasieprogrammering ook als vanzelfsprekend Gooische Vrouwen staan terwijl nog helemaal niet zeker is of die serie na seizoen 3 nog wel terugkomt en dan toch weer een woonprogramma op dinsdag, da’s dus gewoon voortborduren op wat RTL al jaren doet en wat tegenwoordig dus niet meer werkt en waarvan RTL bovendien vorig jaar riep dat dat zou veranderen…

  En de Lotto is dus een grote sponsor die er bij RTL niet echt nog zin in heeft, dat kan een serieus voorteken zijn want als alles koek en ei is, de sponsoring naar tevredenheid verloopt, de kijkcijfers goed zijn etc etc heeft een sponsor geen reden om weg te lopen en het is onzin om te stellen dat de Lotto alleen met DIT programma stopt en dus waarschijnlijk gewoon bij RTL zou blijven, dat staat immers ook nergens in het bericht… zij sponsoren bij RTL Weekend Millionairs en stoppen daarmee, punt! en dat is toch echt een slecht teken…

 40. ouwe muffe bezoekers hier

  Wat een ouwe muffe bezoekers hiero RTL 4 scoort geweldig nu en dan moeten ze alles veranderen omdat hier 10 (misschien minder, je kan telkens andere naam gebruiken hier) mensen hun jeugd willen herbeleven? GA MET DE TIJD MEE! of begin een eigen tv zender zoals John de mol deed want dat kunnen jullie toch ook alleamaal veel beter?

  John heeft teminste de ballen om het ook echt te doen! waar een wil is is een weg.

 41. Tetje

  Alles is er al en alles is al eens geweest. Wat willen ze nog verzinnen?
  Wat een hondebaan anno 2007.

 42. !#Michael#!

  Zo lang LWM nog 1.1 miljoen kijker strekt zal het programma niet zomaar stoppen. En ik denk dat de Postcodeloterij na het terug vallen van de kijkcijfers van 1 tegen 100 (van 1.5 mln TROs/1e seizoen Talpa, naar 900.000 2e en 3e seizoen Talpa 1e seizoen RTL) Best wel oren heeft naar LWM.

  Dan hebben ze samen met NPL: Deal ro no Deal (550.000) NPL: 1 tegen 100 (900.000), NPL: Miljoenenjacht (1.500.000) en NPL: Weekend Miljonairs (1.100.000) Een aardig sterke spelshow formule te pakken En een perfecte basis voor aandacht over ‘de goede doelen van de postcodeloterij’ :P ;)

 43. Roog

  Nu ik er nog eens over nadenk is het natuurlijk onmogelijk dat Lotto Weekend Miljonairs doorgaat zonder de Lotto.

  Je moet wel een enorme dwaas zijn om je als bedrijf (sponsor) te koppelen aan een programma dat bekend is onder de naam van de vorige sponsor.

  Voordat mensen zover zijn dat ze het programma netjes (voorbeeldje) “Albert Heijn Weekend Miljonairs” gaan noemen of “Unilever Weekend Miljonairs” ben je tig jaar verder. Zonde dus om daar als bedrijf je geld in te steken lijkt me.

  Zelfs al zou het programmadoorgaan als “Weekend Miljonairs”, dan nog blijven mensen nog jarenlang “Lotto Weekend Miljonairs zeggen”.

 44. René[vanGee]

  @Roog

  het programma is begonnen zonder sponsor en het origineel heette dan ook Weekend Miljonairs, dus zo erg is dat niet.
  Het programma kan dus gewoon weer terug zoals het is begonnen, maar dan denk dat de kijkcijfers wel terug zullen lopen en dan is het bij de commerciële omroepen snel met je gedaan

 45. Roog

  @René[vanGee]

  Je zal ongetwijfeld gelijk hebben, maar het feit dat ik me dat al niet meer herinner is al geen goed teken natuurlijk. De naam “Lotto Weekend Miljonairs” is inmiddels zo ingebakken, dat ik mijn geld er in ieder geval niet in zou stoppen als sponsor.

 46. Ron

  @ Mart, Niels, Richard:

  LWM: 3 november 1.361.000 kijkers…
  Hoger dan Idols, hoger dan het voetbal..
  Eat your heart out

 47. Renso Heutink

  Ik zou het vreselijk jammer vinden als Lotto weekend miljonairs van de buis wordt gehaald.
  Ben namelijk een vaste kijker van het programma.
  En zonder dat programma is het net alsof mijn zaterdagavond niet compleet is.
  Dus ik hoop echt dat het mag blijven.
  En daarnaast vind ik Robert ten Brink een hele goede presentator.
  Groetjes Renso Heutink

 48. Ikke

  Het programma scoort goed wb de kijkcijfers, alleen verkoopt De Lotto ook zoveel loten om de kosten te dekken? Als het +/- €100.000 p/afl kost maal 40 afleveringen + prijzengeld, verkoopt Lotto dan wel 5 miljoen loten per jaar?
  ik denk het niet!
  Je steekt geen miljoenen in een programma als je het niet terug verdiend…
  Logisch verhaal dus….

 49. dus

  @ Ikke:
  Natuurlijk zal de nieuwe directeur van de Lotto hebben gedacht: wat kost dat programma mij en wat levert het concreet op. Maar ‘branding’ kun je niet in geld uitdrukken. Het feit dat iedereen inderdaad zonder erbij na te denken zegt ‘lotto weekend miljoniairs’ in plaats van ‘weekend miljonairs’ zegt toch genoeg? Je naam verbinden aan een productie levert niet altijd meer geld op maar mensen hebben jouw bedrijfsnaam in de mond. Dat is goud waard. Marktwerking is dus niet altijd van toepassing!

  Kijk naar de Staatsloterij. Op het oud en nieuwprogramma na, gestopt met alle programma’s. Staatsloterijshow werd hen te duur. Domme beslissing want het kost ze bekendheid, goodwill en (uiteindelijk) de verkoop van loten.
  De Lotto zal over een jaar of twee pas echt merken wat het stoppen betekent.

 50. bob

  Nee dit meen je toch niet. Ik hoop dat het blijft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.