244.000 kijkers voor Nationale Wetenschapsquiz


De kijkcijfers van donderdag 1 november 2007 (SKO)

Nationale Wetenschapsquiz Voorronde (VPRO, Ned2, 20:54) – De Nationale Wetenschapsquiz gaat dit jaar om de titel de Knapste Familie van Nederland. Welke familie heeft de slimste leden en verdient dat predikaat? In acht voorron- den strijden acht families om de eretitel en een plek in de finale. Muzikant Denvis en Leon Verdonschot verzorgen de pre- sentatie. Leon vertelt bij de GPD niet veel verstand van wetenschap te hebben. “Mwaa. Ik had niet allemaal negens voor de bètavakken.

Daar voegt Leon Verdonschot aan toe: “Wetenschap is voor mij vooral een goede remedie tegen elke vorm van bijgeloof.” Denvis (eigenlijk Dennis Grotenhuis) daarentegen was naar eigen zeggen als klein kind al aan het experimenteren. “Mijn speelgoed haalde ik met de precisie van een hersenchirurg uit elkaar. Helaas verloor ik vaak halverwege mijn interesse en bleef ik uiteindelijk zitten met een doos vol losse onderdelen. Gratis af te halen!” De eerste voorronde van de Nationale Wetenschapsquiz 2007 werd donderdag door 244.000 kijkers (madl: 3.6%) bekeken.

De Gouden Kooi (RTL5, 19:28) – Janice, de ontwerper die voor nogal wat commotie zorgt in Project Catwalk, gaat waarschijnlijk zijn opwachting maken in de Gouden Kooi. “Er zijn inderdaad gesprekken gaande“, bevestigt een woordvoerster van RTL Nederland in De Telegraaf. De entree in de miljonairsvilla van de ontwerpen hangt af van het moment dat Janice Project Catwalk gaat verlaten. “Als hij in de finale komt, die op 10 december wordt gehouden, zal Janice daarna pas zijn intrek nemen. Over exacte invulling is op het ogenblik weinig bekend“, aldus de zegsvrouw. “Ik verwacht wel dat Janice in de hoedanigheid van ontwerper zijn tijdelijke intrek in het huis zal nemen. Dat is per slot van rekening zijn vak.” De Gouden Kooi werd donderdagavond door 436.000 kijkers (madl: 8.6%) bekeken.

Prison Break (RTL5, 20:30) – Acteur Lane Garrison kan nu alles wat hij in de serie Prison Break heeft geleerd, in de praktijk uitproberen. De acteur uit de gevangenisserie is veroordeeld tot drie jaar en vier maanden celstraf voor de dood van een 17-jarige jongen. De 27-jarige Garrison veroorzaakte vorig jaar een auto-ongeluk waarbij de jongen overleed. Garrison was onder invloed van drugs en alcohol. Vrienden van de verongelukte tiener willen een petitie indienen om ervoor te zorgen dat Lane Garrison de maximale gevangenisstraf krijgt. Ze hebben tot nu toe 3600 handtekeningen verzameld. Volgens James Lee, een woordvoerder van de familie van de tiener, is het doel van de actie om de zaak af te sluiten. “Men wil gerechtigheid en een straf die daarbij past“, zegt hij. “We hebben het hier over het verlies van een leven.” Prison Break trok donderdag 492.000 kijkers (madl: 7.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen