Endemol Nederland in 2010 naar Amsterdam Zuid-Oost

Endemol Nederland verhuist in de zomer van 2010 naar Amsterdam Zuid-Oost. Dat meldt een woordvoerder van het televisieproductiebedrijf. De toekomstige vestiging wordt gebouwd op een in de nabijheid van de Amsterdam Arena gelegen stuk grond aan de Holterberg- weg, dat de naam ‘Het Handelshuis’ draagt. Het toekomstige complex omvat in totaal circa 32.000 vierkante meter kantoren en studio’s. “Ik ben erg blij met de keuze voor Zuid-Oost“, zegt directeur Paul Römer.

Paul Römer, Algemeen Directeur van Endemol Nederland: “De moderne uitstraling, de concentratie van entertainment en de ambitieuze toekomstplannen die het gebied kenmerken, passen heel goed bij ons bedrijf. En behalve de locatie is ook het nieuwe pand iets om naar uit te kijken. Net als ons huidige onderkomen, biedt het nieuwe gebouw ruimte aan studio’s, studiofaciliteiten en kantoren. Die unieke combinatie is bij ons bedrijf gaan horen en het is belangrijk dat we dat zullen behouden.”

Amsterdam Zuid-Oost is door Endemol gekozen omdat de locatie ‘Het Handelshuis’ het beste voldoet aan de toekomstige huisvestingsbehoefte. “Belangrijke criteria daarbij waren de uitstraling van de locatie en het pand, bereikbaarheid, flexibiliteit, geografische ligging en de prijs/kwaliteit-verhouding“, aldus een woordvoerder van Endemol. “Endemol betrekt de nieuwe vestiging als huurder. De locatie wordt tevens de nieuwe vestigingsplaats van Endemols SNP Holding. Het delen van één locatie stelt de producenten in staat te profiteren van verschillende synergievoordelen.

Als gevolg van de verhuizing vertrekt Endemol Nederland in 2010 uit het huidige onderkomen in Aalsmeer, ook wel de ‘pretfabriek Aalsmeer’ genoemd. Toen Joop van den Ende begon met tv maken liet hij zijn oog vallen op de panden van de vroegere bloemenveiling in Aalsmeer. Die bouwde hij om tot tv-studio’s waar in de loop der jaren veel amusementsprogramma’s werden opgenomen. Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL4) wordt er bijvoorbeeld al sinds jaar en dag gedraaid.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen