Hectische leven Nick & Simon in eigen reallifesoap

Het Volendamse duo Nick & Simon is nu ruim anderhalf jaar aan het optreden en hun agenda is compleet volgeboekt, met soms wel vijf optredens op een dag. In de nieuwe achtdelige TROS-docusoap Nick & Simon krijgt men een kijkje in het hectische leven van de twee. “We treden 65 keer per maand op. ‘Boek maar vol’, zeiden we tegen onze agent. Dat nam hij erg letterlijk“, grapt Simon. De series rond Frans Bauer en Jan Smit wonnen de Televizierring. “Wij verwachten nu ook zo’n ring te winnen.”

Nick & Simon begonnen hun carrière met optredens samen met Jan Smit. Hierdoor kregen ze hun eigen schare fans en werden ze ook solo geboekt. Anderhalf jaar later is het duo de meest geboekte act van Nederland. “Vroeger zaten we elke zaterdag in de kroeg“, vertelt Simon in het Algemeen Dagblad. “Vroeger zaten we elke zaterdag in de kroegDe bijkletsavond. Vaste groep vrienden, vaste tafels en zelfs vaste barkrukken. Dronken worden en vrouwen versieren. Weinig hoogstaand, maar ik mis het soms wel. Nu zijn onze zaterdagavonden tot 2009 volgeboekt.

Nick vertelt dat het onderhouden van sociale contact haast niet meer lukt. “Ja, dat met Simon is intensiever dan ooit. We zien elkaar bijna elke dag“, vertelt Nick. “Op vrije dagen bellen we niet. Alle mooie dingen uit ons leven maken we samen mee! Verjaardagen van vrienden missen we bijna altijd. Onze vriendenclub bestond uit twintig mensen; te veel om bij te houden wie nu met wie verkering heeft. Ik begrijp best dat niet iedereen altijd onze afwezigheid snapt. Maar in het dorp beseft men soms niet hoe we zijn gegroeid. Vroeger zaten we met een gitaar in de dorpskroeg, nu moeten we vaak met beveiliging naar het podium.

De soap volgt Nick & Simon bij hun vele optredens. Het is bijna half drie als Nick en Simon op een doorsnee dag naar de auto rennen. “Natuurlijk denk je soms: kon ik maar lekker vroeg naar huis, maar zo’n optreden maakt alles goed“, zegt Nick. De rit naar Volendam duurt anderhalf uur. Veel slaap zit er daarna niet in, voorspelt Simon. “Annemarie en ik drinken altijd om tien uur koffie bij haar oma.” Ook Nick slaapt niet uit. “Kirsten wil vermoedelijk op tijd naar de markt.” En ’s avonds treden ze op Gorinchem, Nieuw-Amsterdam en Blokzijl. (Foto: Clemens Rikken)

Nick & Simon is vanavond om 21.10 uur te zien bij de TROS op Nederland 3.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen