537.000 kijkers voor Nick & Simon


De kijkcijfers van zondag 25 november 2007 (SKO)

Nick & Simon (TROS, Ned3, 21:12) – De reallifesoap over het wel en wee van het Volendamse zangduo Nick & Simon ging zondagavond met 537.000 kijkers (madl: 6.8%) van start op Nederland 3. De kick-off van de nieuwe TROS-serie trok vrijdag nog 849.000 kijkers naar Nederland 1. De grootste concurrent van Nick & Simon was zondag Postcode Loterij Miljoenenjacht met Linda de Mol. Bij RTL 4 werd de start van het nieuwe seizoen door 1.517.000 kijkers (madl: 19.8%) bekeken.

Nick & Simon hadden vooraf geen enkel idee hoeveel mensen naar de soap zouden kijken. “Het is allemaal wat sneller gemonteerd, dus het zal ook wel jongere kijkers trekken, denken we. Maar we hebben echt geen enkel idee“, zo zeiden ze bij de GPD. Tros-programmaleider Gerard Baars ziet het echter zonnig in, na het succes van bijvoorbeeld Jan Smit. “Ik heb weleens gezegd dat een artiest in de dop niet mee hoeft te doen aan Idols. Je kan net zo goed een kamertje huren in Volendam en op deze manier een carrière beginnen. Er komt zoveel talent uit Volendam!” Op Nederland 3 gingen zondag ook de programma’s 3 op reis (364.000 kijkers), Die is de Mol (300.000 kijkers) en Try before you die special (492.000 kijkers) van start.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever (SBS6, 21:32) – Halverwege de jaren negentig zijn de Justitieministers een uit Suriname ontsnapte moordenaar, die in Nederland ondergedoken bleek te zitten, volledig uit het oog verloren. Daardoor kon de nu 48-jarige Robbert Guman ongestoord een nieuw bestaan opbouwen in Den Haag. Hij werkte als IT’er zelfs voor verschillende overheidsinstanties, tot op de dag van vandaag. De huidige minister van Justitie Hirsch Ballin liet zondag in het SBS 6-programma Peter R. de Vries misdaadverslaggever weten dat hij het feit dat deze kwestie tien jaar heeft stilgelegen “ten zeerste betreurt” en erop toe zal zien dat de zaak nu “voortvarend zal worden behandeld.” Hij heeft het Openbaar Ministerie op de hoogte gesteld en contact opgenomen met de Surinaamse autoriteiten. Robbert Guman werd in 1994 in Suriname bij verstek veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vader, een jaar daarvoor. Het motief was roof. Het programma van Peter R. de Vries werd zondag door 1.327.000 kijkers (madl: 19.2%) bekeken.

Spuiten en Slikken (BNN, Ned3, 22:54) – Filemon Wesselink kreeg door het programma Spuiten en Slikken het imago van iemand die alles gebruikte. Volgens de presentator van BNN is dat onterecht. “Ik probeerde op tv natuurlijk behoorlijk wat uit, maar nu ziet men mij niet meer zo, denk ik“, zegt Wesselink in Televizier. “Vooral na Afkicken is dat wel veranderd. Ik doe nu ook meerdere programma’s en het wordt gemêleerder, dus dat beeld slijt. Ik heb er in ieder geval geen last van.” Sommige dingen gaan zelfs Filemon te ver. “Ik zou dus absoluut nóóit een camera in mijn huis willen of een interview geven samen met mijn vriendin. Dat is allemaal privé en dat wil gescheiden houden. Ik durf best mee te spelen in een pornofilm of een seksslaafje te zijn, maar dan zie je een andere Filemon. Ik ben het wel, maar ook weer niet. Ik vind veel goed, maar je moet niet te dichtbij komen.” Spuiten en Slikken werd zondagavond door 752.000 kijkers (madl: 16.4%) bekeken op Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen