Floortje Dessing: ‘Diepgang was er niet bij RTL’

Floortje Dessing vertrok dit jaar bij RTL 5 om aan de slag te gaan voor omroep LLiNK. Net als bij haar oude werkgever zal Floortje bij de idealistische omroep te zien zijn in een reisprogramma. 3 op reis, vanavond voor het eerst op tv, kent volgens de presentatrice meer diepgang dan RTL Travel: Adrenaline. “Ik hoefde niet weg bij RTL, maar ik had alleen geen zin in de extreme onderwerpen van Adrenaline“, zegt Floortje. “Ik zocht naar meer diepgang en dat kon in die formule gewoon niet.

Floortje Dessing presenteert het nieuwe reisprogramma van Nederland 3 samen met Sebastiaan Labrie. Floortje, Sebastiaan en een wekelijks wisselende bekende gastreiziger reizen 22 weken lang naar inspirerende, avontuurlijke en verrassende bestemmingen over de hele wereld. Ook laat 3 op Reis zien wat het nieuwe reizen inhoudt: reizen met net iets meer aandacht voor mens, natuur en milieu.

Dat omroep LLiNK het milieu hoog in het vaandel heeft staan, merkte Floortje bij de opnamen van 3 op reis. “Ik reis zo veel mogelijk met het openbaar vervoer. Dat is een heel andere manier van reizen, die je het best als ‘slow travel’ kan omschrijven. Met het vliegtuig van Oekraïne naar Georgië zou me vroeger een uurtje gekost hebben. Nu ben ik vier dagen met de boot onderweg en dat is vrij heftig.

In 3 op reis maakt Floortje Dessing een lange avontuurlijke reis van Amsterdam naar Azië met als einddoel het sprookjesachtige Koninkrijk Bhutan. Zij laat dit keer zoveel mogelijk het vliegtuig staan en en reist over land en over zee waarbij ze gebruikt maakt van bus, boot en trein. Het plan is om te reizen via landen als de Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Oman en Nepal.

Floortje laat zien hoe het is om hier als toerist doorheen te reizen en wat deze landen te bieden hebben aan onbekende culturen en prachtige natuur. Daarnaast verdiept zij zich in de levens van de lokale bevolking, bezoekt zij projecten van diverse goede doelen organisaties en gaat zij naar minder voor de hand liggende plekken zoals Tsjernobyl. Of Floortje daadwerkelijk via deze landen Bhutan bereikt is nog maar de vraag. Voor de route zijn Floortje en haar cameraploeg overgeleverd aan overvolle treinen, de medewerking van lokale autoriteiten en onduidelijke vaarschema’s.

Sebastiaan Labrie bezoekt elke week een verrassende, nieuwe en betaalbare reisbestemming in Europa. Zo duikt hij het creatieve nachtleven van Boedapest in, maakt hij een motortocht langs de kust van Kroatië en slaapt hij in een boomhut aan de Turkse kust. Zijn zoektocht naar originele plekken in Europa leidt soms tot onverwachte situaties: zo brengt hij in Litouwen de nacht door in een voormalige Sovjetgevangenis waar het begrip gastvrijheid een heel andere betekenis heeft.

Tot slot nodigt 3 op Reis elke week een bekende gastreiziger uit om op pad te gaan naar een mooie, vaak verre bestemming die aansluit bij het nieuwe reizen. Zo maakt Krezip-zangeres Jacqueline Govaert een reis door eco-bestemming nummer één: Costa Rica, ervaart Kluun dat feesteiland Ibiza ook een biologische en spirituele kant heeft en zoekt Cornald Maas uit hoe eco-minded het Caribische Guadeloupe is.

Het nieuwe reisprogramma 3 op Reis is een samenwerking van LLiNK en de KRO en is vanaf vanavond iedere zondagavond rond 20.00 uur te zien op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen