Frénk van der Linden weet niet wie te gast is in ’30 Hoog’

Frénk van der Linden gaat in het nieuwe zesdelige interviewprogramma 30 Hoog van de NCRV de diepte in met prominen- te Nederlanders. In een wolkenkrabber in Amsterdam, hoog boven de drukte, nemen de interviewer en zijn gast even afstand van de waan van de dag. Bijzon- der is dat Frénk van te voren niet weet wie hij gaat interviewen. “Er zijn altijd momenten dat ik denk: wedden dat dit fout gaat? Als ’30 Hoog’ mislukt, zou ik dat heel erg vinden“, vertelt Van der Linden in BN/DeStem.

Angst om 25 minuten lang tegenover een gast te zitten die hij in het ergste geval niet (her)kent, heeft Van der Linden, onder andere werkzaam voor de NPS en Nieuwe Revu, niet. “Bij RTV Noord-Holland, waar we een soortgelijk programma maakten, heb ik dat meerdere keren meegemaakt. Dat blijkt niet erg. Wat ik van mensen wil weten, blijft hetzelfde: waarom leef je eigenlijk en wat maak je ervan?

De lof die hem wordt toegezwaaid laat hij grinnikend over zich komen. “Dat focussen op succes of mislukking, daartussen lijkt niets meer te zitten. Ik heb Freddy Heineken, Annette Nijs en Joseph Luns geïnterviewd, daar zaten mooie scoops in. Maar ik heb ook een paar honderd ‘gewone’ interviews gemaakt.

In de eerste aflevering van 30 Hoog stapt cosmetisch arts Robert Schoemacher uit de lift. Als leidraad voor het vraaggesprek dienen drie voorwerpen die van grote betekenis zijn in zijn leven. “Deze vormen de bron voor een ontroerend maar soms ook schurend gesprek“, aldus een woordvoerder van de NCRV.

Schoemacher praat over zijn vak, zijn scheiding, de bijna dood-ervaring tijdens een auto-ongeluk; hij vertelt dat de getoonde pillen het verouderingsproces moeten tegengaan – de cosmetisch arts slikt er dagelijks tientallen – en Frénk ontlokt zijn gast de belofte de discussie over ethische grenzen in zijn vakgebied nieuw leven in te blazen. “De onvoorspelbare en vasthoudende vragen, op het snijvlak van privé en professie, geven het gesprek in 25 minuten een diepere lading en een boeiend inkijkje in de onbekende kanten van deze prominente Nederlander.

30 Hoog is vanavond om 19.40 uur te zien op Nederland 3. (Foto: Rogier Veldman)

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen