1,3 miljoen kijkers voor Najib Wordt Wakker


De kijkcijfers van vrijdag 23 november 2007 (SKO)

Najib Wordt Wakker (VARA, Ned3, 21:18) – Het nieuwe sketchprogramma Najib Wordt Wakker met cabaretier Najib Amhali ging vrijdagavond na de laatste aflevering van Ranking the Stars van start met 1.264.000 kijkers (madl: 18.7%). Volgens Peter Heerschop, die meewerkt aan de nieuwe show, zijn de sketches heel anders dan in Koefnoen en Draadstaal. “Najib is vriendelijk en nooit kwetsend. Als het een programma van alleen Viggo en mij zou zijn, dan was het veel grimmiger.

Maar Najib doet alles met een grote glimlach op zijn gezicht, zegt Heerschop bij TVgids.nl. Iedere aflevering begint in Amhalis slaapkamer. “We zien Najib wakker worden na een nachtmerrie. Door die droom heeft hij dan een probleem, elke week aan de hand van een ander thema. Daarvoor zoekt hij tijdens het programma een oplossing. De ene keer vindt hij die, de andere keer niet.” In Najib wordt wakker is Amhali de spil van het geheel, maar zelf loopt Heerschop ook rond met een idee voor een eigen tv-programma. “Ik ben bezig met een pilot voor De speech. Daarin richt ik wekelijks een speech aan iemand.” Najib Wordt Wakker was vrijdag na Ranking the Stars, dat duizend kijkers meer trok, het best bekeken amusementsprogramma.

Thank God It’s Friday (VARA, Ned3, 21:50) – Comediènne Claudia de Breij blikt voortaan iedere vrijdagavond na het programma van Najib Amhali terug op de afgelopen week. “Het is op Brits-Amerikaanse leest geschoeid“, vertelt De Breij aan Intermediair. “In Engeland en Amerika is het heel gewoon, comedians die een tv-programma maken, in plaats van presentatoren die wel eens een grap maken. Wij kennen dat nog niet.” Bij De wereld draait door staat De Breij in de schaduw van Matthijs van Nieuwkerk. Was de Televizierring die het programma onlangs won, ook een beetje voor Claudia? “Eerlijk antwoord? Neu. Ik vond het heel tof, daar niet van. Maar ik vond het niet erg dat ik de avond van de uitreiking zelf een try-out had. Ik ben cabaretier, dat is wat ik doe. Ik leer veel van DWDD en ik word er precies voldoende om gewaardeerd om mijn eigen ego op peil te houden. Maar als ik nu niet ook nog mijn eigen tv-programma zou gaan doen, dan zou ik met DWDD zijn gestopt. Ik ben te veel cabaretier om die mevrouw te zijn die af en toe iets op tv doet.” Thank God It’s Friday werd vrijdagavond door 819.000 kijkers (madl: 12.5%) bekeken.

Nick & Simon vooruitblik (TROS, Ned1, 21:38) – Na Jan Smit is het dit keer de beurt aan zijn twee boezemvrienden Nick & Simon om een reallifesoap te maken. De TROS liet vrijdagavond op Nederland 1 een vooruitblik te zien, waarna de soap op zondag daadwerkelijk begint op Nederland 3. De twee Volendammers waren overigens al eerder uitgebreid te zien in de Jan Smit-soap. “We zijn écht vrienden, hoor”, benadrukt Simon bij de GPD. “Omdat we dezelfde manager hebben wordt weleens gezegd dat het een opzetje van hem is, maar dat is dus onzin.” Het gaat hard met het duo. “Het is best raar allemaal. Maar wel prima, al die aandacht voor ons product. We zijn nu een jaar of zeven bezig, maar het is snel gegaan sinds we ruim een jaar geleden overstapten van Engelstalig naar Nederlands repertoire. Er zijn gewoon niet zoveel jongensduo’s, in ieder geval niet van onze leeftijd. Acda en De Munnik bijvoorbeeld, zijn in de dertig. Daar hebben wij weer geluk mee.” De vooruitblik op de Nick & Simon soap werd vrijdag door 849.000 kijkers (madl: 12.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen