Donald Trump met sterrenvariant op The Apprentice

Veertien bekende Amerikanen gaan vanaf januari de strijd met elkaar aan in de sterrenvariant van het programma The Apprentice. “Dit wordt het meest spannende seizoen van The Apprentice tot nu toe. Misschien zelfs beter dan het eerste“, juicht presentator Donald Trump. Omarosa (foto) is één van de kandidaten in The Celebrity Apprentice. De kijkers in Nederland kennen Omarosa mogelijk nog van het allereerste seizoen, dat eind 2004 als Trumps Troonopvolger te zien was op RTL 4.

Naast Omarosa doen nog dertien andere ‘celebrities’ mee, waaronder ex-Sopranos ster Vincent Pastore, actrice Marilu Henner en countryzanger Trace Adkins. In de reguliere edities van The Apprentice strijden kandidaten om een baan als leidinggevende in één van Donald Trump’s bedrijven; de winnaar begint met een salaris van 250.000 dollar. In de nieuwe ‘celebrity’-editie van The Apprentice strijden de veertien bekende kandidaten voor het goede doel.

Miljonair Trump verwacht dat dit het meest spannende seizoen van The Apprentice wordt. “Onze veertien beroemde deelnemers zijn ontzettend individueel en als groep maken zij The Celebrity Apprentice één van de meeste hippe shows op tv.

In Nederland was alleen het eerste seizoen van The Apprentice te zien. In het najaar van 2004 bracht RTL 4 de eerste aflevering op de buis, maar het programma bleek weinig succesvol. Trumps Troonopvolger stond geprogrammeerd na Baantjer, dat in die tijd zo’n tweeënhalf miljoen kijkers scoorde. Van deze lead-in profiteerde Trumps Troonopvolger te weinig: de realityserie trok wekelijks zo’n 600.000 kijkers.

De matige kijkcijfers waren voor RTL 4 reden om de plannen voor een Nederlandse versie van The Apprentice te staken. De zender wilde een soortgelijke show maken met ondernemer Erik de Vlieger, maar RTL durfde het avontuur toch niet aan.

NBC maakte de startdatum van The Celebrity Apprentice maandagmiddag bekend. Het programma met Donald Trump gaat op donderdag 3 januari van start in de Verenigde Staten. De realityshow springt daarmee in het gat dat de televisieseries The Office en Scrubs achterlaten. Deze sitcoms hebben door de staking van scenarioschrijvers nog maar enkele nieuwe afleveringen op de plank liggen.

Na dit zevende seizoen van The Apprentice stopt Donald Trump met het programma. In een officiële verklaring stelde Trump al eerder dat hij klaar is met The Apprentice. “Het is tijd voor iets nieuws op televisiegebied…

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen