Advocatenserie Conviction van start op NET 5

NET 5 heeft een nieuwe advocatenserie in huis gehaald. Conviction draait om een kantoor met jonge advocaten in New York, die met verschillende zaken worstelen waardoor hun gebrek aan ervaring op de proef wordt gesteld. De serie is gemaakt door Dick Wolf, die ook verantwoordelijk is voor de serie Law & Order. Conviction bleek echter minder succesvol en stopte na slechts dertien afleveringen. De serie van NBC bleek niet te kunnen winnen van de populaire CBS-serie Numb3rs.

Het stopzetten van Conviction was de tweede mislukking op rij voor maker Dick Wolf. Conviction’s première kwam precies één jaar na de eveneens gestaakte serie Law & Order: Trial by Jury, die ook gemaakt werd door Dick Wolf en ook te zien was bij NBC (tijdens het filmen gebruikte Conviction verschillende decors van Trial by Jury).

Stephanie March maakt deel uit van de cast van Conviction. Zij speelde in Law & Order: Special Victims Unit al de rol van Alexandra Cabot. In Conviction keerde Cabot terug naar New York waar ze aan het hoofd komt te staan van het advocatenkantoor met weliswaar jonge, maar heel getalenteerde advocaten die net het programma van de getuigenbescherming hebben afgerond.

Marchs medespelers zijn onder andere Eric Balfour, die de rol speelt van Brian Peluso. Een jonge knappe advocaat die meer feestviert dan bezig is met zijn werk. Anson Mount speelt de rol van Jim Steele. Hij is een van de leidinggevenden en pakt zijn medewerkers hard aan, maar stiekem is hij heel trots op ze. Anson heeft een geheime verhouding met collega Jessica Rossi. Jessica, die gespeeld wordt door Milena Govich komt uit een arme familie. Ze is een hele trotse vrouw die veel risico’s neemt om de gerechtigheid in deze wereld te laten zegevieren.

Nieuwkomer op het kantoor is Nick Potter, gespeeld door Jordan Bridges. Hij verliet zijn goed betaalde baan bij een privaat advocatenkantoor om hier te komen werken. Hij is een idealist in hart en nieren, maar is tevens ook erg naïef, wat hem nogal eens in de problemen brengt. Christina Finn (Julianne Nicholson) is net als Nick niet erg ervaren. Maar ondanks dat leert ze snel en is ze erg ambitieus. Ze is de flirt van Brian. Tot slot maakt Billy Desmond deel uit van het team. Hij is een hele slimme advocaat die eigenlijk alleen maar wil winnen en is bevriend met Brian en Christina, waar hij een enkele keer ook mee uitgaat. Billy wordt gespeeld door J.August Richard.

In de pilot, vanavond om 23.00 uur bij NET 5, stapt Nick Potter over naar het kantoor van de openbare aanklager van New York, waar men op dat moment druk is met een onderzoek naar een bekende grote drugsdealer. Aanklager Sara Finn raakt in de zaak waarmee ze bezig is, belangrijk bewijsmateriaal kwijt. Er wordt een openbare aanklager neergeschoten; het lijkt erop dat een van zijn collega’s erbij betrokken is…

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen