899.000 kijkers voor Sterren dansen op het IJs


De kijkcijfers van vrijdag 2 november 2007 (SKO)

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 20:30) – De Nederlandse schaatsbond KNSB heeft zich dit jaar beter voorbereid op de aandacht die het nieuwe seizoen van Sterren dansen op het IJs voor de schaatssport zal opleveren. Mede door de ijsdansshows groeide het aantal le- den van de KNSB enorm. “Vorig jaar hadden we 1800 leden, nu zijn daar 800 bijgekomen. Dat is een groei van 40%“, zegt voorzitter Tineke Posno aan TVgids online “We werden behoorlijk overvallen door deze toename.

Dit jaar is de bond beter voorbereid. Posno: “We doen er alles aan om te voorkomen dat we ‘nee’ moeten verkopen. De verenigingen hebben meer ijstijd gehuurd, we hebben extra mensen opgeleid. Maar soms zit het alsnog vol. Dat is een groot probleem, al is het natuurlijk wel een luxeprobleem. Want we zijn natuurlijk hartstikke blij met de toestroom en zetten alle zeilen bij, ook om de schaatsers vast te houden.” Sterren dansen op het IJs, dat vorige week van start ging met afgerond 1,2 miljoen kijkers, werd vrijdagavond door 899.000 kijkers (madl: 13.8%) bekeken. De grootste concurrentie kwam van Vermist op Nederland 1 (1,5 miljoen kijkers), De Lama’s op Nederland 3 (1,5 miljoen kijkers) en Heel Holland Helpt op RTL 4 (557.000 kijkers).

The Bold and the Beautiful (SBS6, 16:34) – Actrice Lesley Ann Down speelt de valse Jackie Payne in The Bold and the Beautiful. Down kreeg naar eigen zeggen aanvankelijk behoorlijk verbaasde reacties toen ze alweer vier jaar geleden bekend maakte dat ze zou toetreden tot de cast van The Bold. Met een enorme lijst speelfilmcredits op haar naam lag soapwerk niet direct voor de hand. “Waarom eigenlijk niet? Soap is echt een ondergewaardeerd genre“, zegt de actrice in de GPD-bladen. “We hebben amper repetitietijd, krijgen niet de gelegenheid ons in een rol te verdiepen of na te denken, je krijgt je script en we gaan filmen. Met een heel behoorlijk resultaat. Het werk is intensief en veeleisend, en toch doet iedereen er zo badinerend over. Op een filmset verveel je je vaak dood, je zit soms dagen te wachten in je trailertje tot je weer mag verschijnen. Bijkomend voordeel van soap is dat ik niet maandenlang van huis ben. Ik kan zowaar vaak mijn zoon George uit school halen.” The Bold and the Beautiful trok vrijdag 322.000 kijkers (madl: 18.7%).

In duet met André Hazes (RTL4, 21:45) – De cd waarop wijlen André Hazes duetten zingt met 15 Nederlandse artiesten is meteen al platina. De weduwe van de alom geroemde volkszanger, Rachel Hazes, werd gisteren gehuldigd tijdens de lancering van de cd Samen met Dré. Van het album werden op voorhand al 70.000 exemplaren verkocht. Rachel is trots op de nieuwe cd, waarop ook hun kinderen Roxeanne en Dreetje te horen zijn. “Projecten die de herinnering aan Dré op een waardige manier levend houden, grijp ik aan. Nu dit album er is, gaan we verder met de voorbereiding- en op de musical.” Aan de cd werkten alleen maar artiesten mee die een band hadden met André. “Dat vond ik een belangrijke voorwaarde.” De speciale tv-serie In Duet Met André Hazes werd vrijdag door 532.000 kijkers (madl: 7.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen