Sterren in het Circus en All You Need met kerst op tv

De winterse decembermaand staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat de televisiezenders achter de schermen druk bezig zijn met het voorbereiden van een feestelijke programmering rond kerst en de jaarwisseling. De TROS werkt aan een grote amusementsshow waarin BN’ers de trapeze van het circus betreden, terwijl RTL 4 als vanouds de jaarlijkse kerstspecial van All you need is love op het scherm brengt, zo blijkt uit het voorlopige decemberschema van de verschillende omroepen.

De TROS brengt op eerste kerstdag (25 december) vanaf 20.15 uur anderhalf uur lang het programma Sterrencircus op Nederland 1. Dit wordt volgens de TROS een ‘groot circus met Bekende Nederlanders als circusartiesten’. In de show voeren de BN’ers cirsusacts uit zoals trapeze, goochelen, clownerie en acrobatiek. Het concept van Sterrencircus klinkt bekend in de oren. SBS 6 loopt al ruim een jaar met het idee om na Sterren dansen op het IJs de show Sterren in het circus te ontwikkelen.

Kerst wordt op Nederland 1 verder gevierd met speciale uitzendingen van Anita Witziers Memories, Het Familiediner met Bert van Leeuwen en Hello Goodbye Kerst met Joris Linssen op kerstavond (24 december). Kerstavond wordt om 23.00 uur afgesloten met een speciaal kerstprogramma met Karin Bloemen. In La Bloemen’s Kerstshow wordt het fenomeen kerst vooral benaderd vanuit een vrouwelijk perspectief, want de gasten van Karin zijn allemaal vrouwen.

Op eerste kerstdag brengt Nederland 1 naast Sterrencircus ook een exclusief concert van André Rieu vanuit Wenen op de buis. Op tweede kerstdag (26 december) zijn een concert van Frans Bauer en een special van Villa Felderhof te zien. Bovendien brengt de TROS een cabaretprogramma met Hans Liberg. De omroep belooft een show vol energie, muzikaliteit en een zeer hoog lachgehalte.

Nederland 3 brengt naast de De Mike & Thomas Kerstrevue op kerstavond, de film Kruimeltje op eerste kerstdag en de start van de Top 2000 à go go op tweede kerstdag, in de week voor kerst een speciaal programma met Yvon Jaspers en Marc-Marie Huijbregts. In de week van maandag 17 december presenteren Marc- Marie en Yvon dagelijks om 19.30 uur het programma Kerst met Marc Marie en Yvon.

De KRO omschrijft het programma met Yvon en Marc-Marie, die eerder samen te zien waren in het AVRO-programma Wie is de Mol?, als een humoristische spelshow ‘die alle elementen bevat voor een prettige ordeverstoring’. In drie spelrondes nemen deelnemers uit beroepsgroepen die normaal met kerst moeten werken het op tegen Marc Marie en Yvon. “En dat belooft wat want Marc Marie is een fervent triviant speler en Yvon kan niet tegen haar verlies“, aldus de KRO.

Robert ten Brink presenteert voor RTL 4 zoals gebruikelijk de kerstspecial All You Need Is Love op kerstavond. Omringd door een groot aantal gasten, kerstbomen, kerstballen, haardvuur, sneeuwpoppen en vele kerstlichtjes presenteert Robert dit programma vanuit een feestelijke studio. In het programma brengt Robert oude liefdes bij elkaar en mijdt daarvoor niet de landsgrenzen.

RTL 4 heeft vooralsnog op zowel eerste kerstdag als tweede kerstdag haar reguliere programmering met uitzendingen als TV Makelaar en CSI New York op het programma staan. RTL 5, RTL 7 en RTL 8 vieren kerst met films als Bad Santa, Home alone, A Christmas Carol, Reindeer Games en Secret Santa.

SBS 6 brengt op kerstavond de film Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. Op eerste kerstdag volgt het tweede deel Harry Potter and the Chamber of Secrets, waarna op tweede kerstdag deel drie Harry Potter and the Prisoner of Azkaban te zien is.

NET 5 en Veronica brengen rond de kerstdagen films als Surviving Christmas, Crazy for Christmas en Santa Slay op het televisiescherm.

Zie ook: Dagschema’s van Publieke Omroep, RTL Nederland en SBS Groep.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen