Paul de Leeuw en grote RTL 4-show op oudejaarsavond

De strijd om de kijkers lijkt dit jaar op oudejaarsavond, net als vorig jaar, met name te gaan tussen Nederland 1 en RTL 4. Paul de Leeuw, de winnaar van oudejaarsavond 2006, sluit ook dit jaar af met het speciale programma Mooi Jaar! De Leeuw. RTL 4 brengt op 31 december eveneens een amusements- programma. RTL belooft veel kijkplezier met ‘een grote entertainmentshow voor jong en oud’. Details geeft de televisie- zender niet, maar wel spreekt ze van ‘een groot spektakel’.

De jaarafsluiting met Paul de Leeuw is op oudejaarsavond vanaf half negen te zien op Nederland 1 en wordt om half tien onderbroken voor de oudejaarsconference. Na Wim Kan, Freek de Jonge en Youp van ’t Hek, neemt Jan Jaap van der Wal dit jaar de oudjaarsconference op televisie voor zijn rekening. Het programma van Paul de Leeuw wordt om 22.45 uur hervat en duurt tot diep in de nacht.

Nederland 2 zendt op oudejaarsavond een programma over Toon Hermans uit. Later op de avond volgt een special met Andries Knevel en Tijs van den Brink. Night of the proms luidt op het tweede publieke net het nieuwe jaar in. Nederland 3 staat op oudejaarsavond geheel in het teken van de Top 2000.

De grote amusementsshow van RTL 4 staat vanaf tien uur ’s avonds op het programma. Wat de zender op oudejaarsavond nog meer aan de kijker voorschotelt, is evenals van zusterzenders RTL 5, RTL 7 en RTL 8 nog niet duidelijk.

De verrassing van oudejaarsavond 2006 kwam vorig jaar op naam te staan van cabaretier Guido Weijers. Zijn allereerste oudejaarsconference werd op SBS 6 werd gevolgd door ruim 1,2 miljoen cabaretliefhebbers. Dit jaar staat Guido Weijers opnieuw op het programma bij SBS 6. Samen met Lachend het jaar uit! en een nader te bepalen concert, vult hij de oudejaarsavond van SBS 6.

NET 5 viert de komst van een nieuw jaar met de films Richie Rich en Who Framed Roger Rabbit?. Veronica zendt een marathon van Friends-afleveringen uit.

Paul de Leeuw en Ron Brandsteder konden tijdens oudejaarsavond 2006 rekenen op de meeste fans. Beide presentatoren trokken met hun programma’s meer dan 2,1 miljoen kijkers op de laatste dag van het jaar. Mooi Jaar! De Leeuw was de winnaar, met nét iets meer kijkers dan Dancing with the Stars. Door het succes van De Leeuw moest X-Factor het op hetzelfde tijdstip op RTL 4 met één miljoen kijkers doen.

De strijd ging tijdens oudejaarsavond 2006 met name tussen RTL4 en Nederland 1. Sterrenzender Tien liet het flink afweten door alle ‘sterren’ thuis te laten. Nederland 1 zette Koefnoen en Lebbis en Jansen in. Beide programma’s deden het met 1,4 miljoen kijkers goed. Guido Weijers trok voor SBS 6 ruim 1,2 miljoen kijkers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen