Sterren dansen op het IJs vanavond terug op SBS 6

De nieuwe editie van Sterren Dansen op het IJs is vanaf vanavond te zien op SBS 6. Tien bekende Nederlanders binden de kunstschaatsen onder en gaan met een professionele schaatspartner van Holiday on Ice proberen zowel de jury als de kijkers thuis te overtuigen van hun ijsdanskunsten. Volgens Gerard Joling, die de show presenteert, is meedoen een stuk moeilijker dan men denkt. “Het is hartstikke zwaar. Mensen denken er veel te licht over, totdat je zelf op het ijs moet gaan staan…

De kandidaten die enkele weken terug begonnen met trainen, kunnen dit alleen maar beamen. “Ik zit gewoon nog op school“, zegt de 17-jarige actrice Melody Klaver bij Novum Nieuws. “Als ik klaar ben, moet ik direct gaan trainen.” Ze schrok dat zoveel kandidaten afvielen door blessure. “Op een gegeven moment kreeg ik op wel een beetje de kriebels. Het begon meer op ‘Surviving with the stars’ te lijken.

Valpartijen zijn aan de orde van de dag. “Je wilt niet weten hoe hard ik een paar keer onderuit ben gegaan“, zegt ex-Idol Floortje Smit. “Ik ben op mijn hoofd gevallen, mijn knieën. Ik vind het ook heel eng dat er zoveel blessures zijn.

Met Zoop-acteur Ewout Genemans gaat het weer goed na een valpartij waarbij hij een lichte hersenschudding opliep. “Ik werd overmoedig doordat het eigenlijk best wel goed ging“, zegt hij. “Ik maakte een draai en dacht: dat kan ik wel. Maar voor ik het wist, lag ik op mijn hoofd. Ik ben dus wel wat voorzichtiger geworden.

Nance en Gerard Joling presenteren Sterren Dansen op het IJs, elke vrijdag om 20.30 uur de live-show en elke zaterdag om 21.30 uur eveneens live de uitslagshow.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen