Gouden Televizier-Ring: ‘een prachtig programma’

Met een grootse opening door zangeres Edsilia Rombley, de uitvoering van een gezamenlijk shownummer door de sterren van het afgelopen seizoen en de aanwezigheid van bekende acts als de Sugababes en Andrea Bocelli, belooft het avondvullende programma rond de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring dit jaar spectaculairder dan ooit te wor- den. “Ik vind het een eer dat ik het weer mag presenteren, want het Televizier- Gala is een prachtig programma“, juicht gastheer Frits Sissing.

Nelleke van der Krogt is dit jaar naast Frits Sissing de gastvrouw van het populaire prijzenfestijn. Een andere verandering is dat het Televizier-Ring Gala dit jaar plaatsheeft in het Amsterdamse theater Carré. “Ik ben wel blij dat het gala dit jaar naar Carré verhuisd is en dat er weer internationale sterren zijn“, zegt Frits Sissing. “Want vorig jaar vond ik het in Het Muziekgebouw aan het IJ toch wat minder.

De wereld draait door (VARA), Gooische Vrouwen (RTL 4) en Mooi weer de Leeuw (VARA) zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. “Het zijn alle drie favorieten van me, maar er zit één programma tussen dat het wat mij betreft echt verdient“, vertelt Frits Sissing. “Maar welk dat is, zeg ik niet. Bij de Televiziersterren (voor tv-persoonlijkheden, red.) heb ik geen echte favoriet. Dat zijn weer zo’n beetje dezelfde mensen als de afgelopen jaren. Het wordt in die categorie tijd voor vernieuwing en verfrissing. En daar doe ik keihard mijn best voor“, lacht hij.

De winnaar van vorig jaar Paul de Leeuw, Ruben Nicolai en Matthijs van Nieuwkerk zijn bij de mannen genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Vorig jaar ontbrak Paul de Leeuw op het Gala, omdat hij het ‘een via sms gemanipuleerde prijs’ vond. “Hij dacht dat het ging om een prijs die bepaald wordt door een paar honderd Avrobode-lezers“, zegt hoofdredacteur van Televizier Peter Houben. “Maar dit jaar hebben er in totaal, met de Radio Ring erbij, 60.000 mensen gestemd, drie keer zoveel als vorig jaar. Paul ziet nu in dat het een hele belangrijke prijs betreft…

Viervoudig winnares Wendy van Dijk en de winnares van vorig jaar, Yvon Jaspers, zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Anita Witzier is voor de zevende maal genomineerd. Volgens Peter Houben was Anita dubbel over haar nominatie. “Anita realiseert zich dat met zo’n zevende nominatie weer alle aandacht uitgaat naar: ‘wint ze hem nu eens of niet’ . Ik heb haar gezegd dat ze het ook anders kan zien. Iedereen verwachtte dat vrouwen uit de jongere generatie, zoals Sophie Hilbrand of Daphne Bunskoek, genomineerd zouden worden. Maar Anita mag zich toch al zeven opeenvolgende jaren rekenen tot de top drie van beste tv-vrouwen van het land.

Volgens Houben toonde Witzier zich gevoelig voor dat laatste argument. “Ze zei: okay, ik ga wel weer een jurk uitzoeken.” Overigens behaalde Hilbrand dit jaar de vierde plek, gevolgd door Linda de Mol en vlak daarachter Daphne Bunskoek.

Naast de Ring gaat het bij het Gouden Televizier-Ring gala ook om de kleding van de Nederlandse sterren. Zelf hoeft Sissing niet lang na te denken over wat hij aantrekt die avond: “Een keurige, strak gesneden Italiaanse smoking...”

Het Gouden Televizier-Ring Gala is vanavond vanaf 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Zie ook: andere artikelen over het Gouden Televizier-Ring Gala 2007.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen