SBS Groep: ‘September was recordmaand’

De drie zenders van SBS 6 hebben een recordmaand achter de rug. Dat meldt een woordvoerder van SBS. “Niet eerder wist de SBS-groep de maand september af te sluiten met een marktaandeel van 27,8% in de doelgroep 20-49 jaar“, aldus de zegsman. Volgens hem is het opvallend dat alle drie de zenders aan marktaandeel winnen ten opzichte van september 2006. “Met name Veronica, dat wederom explosief groeit, doet uitste- kende zaken en behaalt een markt- aandeel van 7,1%.

SBS 6 deed het in september 2007 beter dan vorig jaar september en eindigt de maand op een marktaandeel van 13,4% in de doelgroep 20-49 jaar. “De familiezender weet met name op de zaterdag- en zondagavond winst te boeken. De live-shows van So You Wannabe a Popstar en Het Beste Idee van Nederland én de zondagavond met Wegmisbruikers en De Smaakpolitie zorgen voor groei.

Ook de serie-avonden op dinsdag en donderdag blijven volgens SBS 6 goed scoren met House, Medical Investigation en Close to Home. “De marktaandelen van de vooravond zitten nog steeds in de lift met achtereenvolgens Medisch Centrum, de vroege edities van Hart van Nederland en Shownieuws en Trauma Centrum.

Veronica heeft een van haar beste maanden ooit achter de rug, laat de persvoorlichter weten. “De zender weet een historisch marktaandeel van 7,1% te halen en dat terwijl alle tv-zenders in september met hun nieuwe programmering van start zijn gegaan. Alle avonden van de week scoort de zender beter dan september vorig jaar, toen nog een marktaandeel van 5,4% werd behaald.”

Uitschieters in de afgelopen maand van Veronica zijn de filmavonden op zaterdag en zondag met titels als Swordfish en Rush Hour. “De maandag en woensdagavonden scoren ouderwets goed met de vaste waardes Navy NCIS, Criminal Minds, Numb3rs en de in september nieuwe gestarte misdaadserie Profiler.

NET 5 behaalt ook winst ten opzichte van september 2006. De zender sluit afgelopen maand af met een marktaandeel van 7,3%, waar vorig jaar september nog 6,8% werd behaald. “De introductie van De Co-assistent is een groot succes en zorgt er voor dat de maandagavond met Ugly Betty en Men in Trees sterker is dan ooit“, aldus de woordvoerder. “Nieuwe seizoenen van Desperate Housewives en What About Brian op de dinsdagavond en een gloednieuw seizoen van Het Blok op de woensdagavond weten direct weer hun vaste publiek te bereiken.

De zaterdagavond met Cold Case, Justice en Law and Order blijft ook onveranderd sterk, aldus de woordvoerder. “De romantische comedy’s op donderdagavond doen het meer dan uitstekend met kaskrakers als Princess Diaries 2, A Cinderella Story, Legally Blonde en What a Girls Wants.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen