RTL hoopt op meer belangstelling vrouwenvoetbal

RTL Voetbal zendt sinds kort ieder weekeinde een programma uit over het eredivisie vrouwenvoetbal. De kijkcijfers vallen tegen: afgelopen zaterdag trok het voetbal op RTL 8 54.000 kijkers. “Maar je moet niet vergeten dat de tv-rechten veel goedkoper zijn dan bij de eredivisie voor mannen“, zegt RTL-woordvoerder Jaap Paulsen. “Vrouwenvoetbal is nog nooit eerder uitgezonden op televisie, dan kun je niet verwachten dat het heel snel op de kaart staat. Wij hopen dat het fors gaat aantrekken.

Manager Priscilla Janssens van de Stichting Eredivisie Vrouwen had een dergelijk kijkersaantal wel verwacht. “We hadden ook niet verwacht een enorm kijkcijferkanon te zijn“, zegt Janssens in het Algemeen Dagblad. “Maar de cijfers mogen nog wel wat hoger. Binnenkort brainstormen we met de perschefs van alle clubs over de manier waarop we het televisieprogramma extra onder de aandacht kunnen brengen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen