Nederland in Beweging van AVRO naar MAX

Het programma Nederland in Beweging met Olga Commandeur en Duco Bauwens verhuist per 1 januari 2008 van de AVRO naar Omroep MAX. Dat laat een zegsman van de AVRO vandaag weten. “MAX is specifiek voor de ouderen en dat geldt ook voor dit programma“, zegt pro- grammaleider Kees Tukker. “De AVRO wil ouderen natuurlijk graag bedienen maar niet meer met specifiek voor hen geproduceerde programma’s. Bij ons is de aanpak breder. Daarom heb ik con- tact gezocht met MAX.

Olga Commandeur en Duco Bauwens blijven het programma presenteren. Samen zetten zij iedere werkdag Nederland in beweging met als doel mensen bewust te maken van het feit dat bewegen en gezond eten essentieel zijn voor ieders welzijn.

Nu het programma weer een impuls heeft gekregen met de nieuwe presentator Duco Bauwens acht de AVRO het moment gunstig om het programma over te dragen aan Omroep MAX. De formule van het televisieprogramma – dat sinds 2000 elke werkdag wordt uitgezonden door de AVRO – blijft in grote lijnen hetzelfde.

Omroep MAX toonde meteen grote belangstelling voor het gymnastiekprogramma, zeker nu in combinatie met de Geheugentrainer dat achter elkaar in de ochtendprogrammering staat. “Met Nederland In Beweging en de Geheugentrainer wordt de kijker gestimuleerd om zowel lichamelijk als mentaal actief te blijven. En dat is de expliciete doelstelling van MAX“, aldus directeur van Omroep MAX Jan Slagter.

Ook het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, dat namens een aantal partners coproducer is, is positief. Directeur Clemence Ross: “MAX is een innovatieve omroep die voor de groeiende groep senioren mooie programma’s maakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat MAX het programma nieuw elan geeft.

De uitzendtijden van Nederland in Beweging blijven vanaf 1 januari 2008 dezelfde: iedere werkdag rond 06.45 uur en 09.15 uur op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen