Relletje om kaartjes finale ‘Popstar’

De fans van Tessa, één van de finalisten van het programma So You Wannabe A Popstar, zijn boos dat er zaterdagavond tijdens de finale van de SBS 6-show meer fans van Maaike in de studio zitten. Dat meldt De Stentor. Het ‘Tessa-kamp’ vindt het oneerlijk dat Maaike in de finale wordt gesteund door zo’n 350 fans uit Raalte, terwijl de aanhangers van Tessa uit Abbenes slechts 60 kaartjes hebben. Volgens SBS-woordvoerder Erik Dekker is er in dit geval geen sprake van een oneerlijke verdeling.

Erik Dekker vertelt in de krant: “De kaartjes zijn in de vrije verkoop. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Het kamp van Maaike heeft enkele honderden kaartjes gekocht toen nog niet bekend was of Maaike in de finale zat. Voor hetzelfde geld had Maaike de finale niet gehaald en hadden ze met die kaartjes in hun mik gezeten. Overigens streven wij er als SBS naar om de tv-beelden van de kandidaten en de aanhang zo eerlijk mogelijk te verdelen. De kijker thuis bepaalt de einduitslag.

De onvrede onder de Tessa-fans richt zich op SBS én het Maaike-kamp. Annemarie Jansen, de moeder van Maaike, vindt dat niet terecht. “Vanaf het begin was de hype rond Maaike erg groot“, zegt Annemarie Jansen. “Tijdens de eerste uitzending hadden we erg weinig kaartjes. Gewoon omdat we hadden zitten slapen. Dat gebeurt ons niet nog een keer, dachten we. Met de finale hebben we eigenlijk gegokt door een groot aantal kaartjes in de voorverkoop aan te schaffen.

Toen Willem afviel kon Annemarie nog eens vijftig kaartjes overnemen. “Pas later hoorden we dat Tessa heel weinig kaarten voor de finale had, inmiddels waren de meeste kaartjes door ons aan liefhebbers uit Raalte toegezegd. Je kan ons dat toch moeilijk kwalijk nemen. Overigens waren we de laatste tijd telkens met 240 fans van de partij en wordt er voor Tessa ook heel hard gejuicht.

In de Hilversumse Studio 22 verzamelen zich zaterdagavond rond de 700 toeschouwers voor de finale van de talentenjacht. Alle deelnemers en hun familie (maximaal 20) zijn ook van de partij. Zij krijgen gratis kaarten van SBS6. De rest betaalt 20 euro entree. SBS zendt zaterdagavond met een satelliet-verbinding beelden uit vanuit de woonplaatsen van Maaike en Tessa.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen