De tranen van Wilma Nanninga op RTL 4

Wilma Nanninga, hoofdredacteur van de pagina Privé in De Telegraaf, is vanavond te zien in de tweede aflevering van haar reallifesoap op RTL 4. Tijdens de opnamen van deze aflevering verloor Wilma haar vader, die tachtig jaar oud werd. De camera’s bleven gewoon aan tijdens deze periode. “Want anders is het geen reallifesoap“, zegt Nanninga in haar eigen krant. “Frans Bauer en Jan Smit verloren hun stem toen ze hun hele leven met de cameramensen deelden. Ik verloor mijn vader.

Wilma’s vader is tachtig geworden, maar dat maakt het gemis niet minder. “Mijn vader was mijn richtingaanwijzer, de man van wie ik alles heb geleerd“, zegt ze. “Aan wie ik bij twijfel nog even een verhaal liet lezen. Want hij was ook schrijver. Ik kan niet meer met hem koffiedrinken of discussiëren over een woord met de Van Dale op schoot. Niet meer in badjas binnenlopen en even lezen wat hij had geschreven, want alleen mijn moeder woont nog boven mij. Een tijdperk is afgesloten.

Toen de vader van Wilma een darmperforatie kreeg, wist hij dat hij ging sterven. “Ik was in Californië en dat is dan heel ver. Ik was niet op tijd thuis om zijn hand vast te houden. Dat hebben mijn zus en moeder gedaan. Toen ik weer op Schiphol stond, was hij al gestorven. Wij hebben afscheid genomen over de telefoon. Long distance: dag papa. Hij zei: ’We hebben een mooi leven gehad samen, Willem’. Want met die jongensnaam sprak hij me altijd aan. ’Je hebt mijn dromen voor jou waargemaakt’. En toen wilde hij mijn man Alex spreken om hem te vragen toch vooral goed voor mij en onze dochter Aurore te zorgen… Surrealistisch was het. En God, wat mis ik hem. NU.

In Wilma’s soap Wilma Nanninga Privé is te zien hoe ze met deze verdrietige gebeurtenis omgaat. “Vanavond ziet u mijn tranen op RTL 4“, vertelt Wilma. “Ik kan zelf bijna niet kijken, want dan breek ik weer. ’Niemand kan zijn vader missen’, zei Herman van Veen ooit tegen mij. En die waarheid dreunt steeds door mijn hoofd. Ik heb mezelf nog nooit zo kwetsbaar gezien als in mijn verdriet. Met cameraman ben ik een week na de begrafenis teruggegaan naar mijn vaders graf. Het is herkenbaar, troost ik mezelf, dit overkomt iedereen. Daarom mag u het zien…

Wilma Nanninga Privé is om 22.00 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen