187.000 kijkers voor Alias


De kijkcijfers van woensdag 24 oktober 2007 (SKO)

Alias (Veronica, 23:18) – Jennifer Garner werd door haar hoofdrol in de serie Alias een ware superster in de Verenigde Staten. In Nederland is ze iets minder bekend, maar Alias is hier dan ook nooit zo’n hit geworden als in de VS. Eigenlijk begint de serie pas sinds dit jaar echt te lopen, zegt Carter Duong, die bij SBS adviseert over de aankoop van series. En dat terwijl nu nog maar vijf afleveringen te gaan zijn. “Jammer dat zij nu bijna afgelopen is. We waren er graag mee doorgegaan…

De Amerikaanse zender ABC heeft in mei 2006 een einde gemaakt aan de serie, die vijf jaar en 105 afleveringen heeft bestaan. Alias, waarin de jonge studente Sidney Bristow aan de slag gaat voor een geheim agentschap van de regering, was wekelijks te zien bij Veronica en scoort zo’n 200.000 kijkers. Van de kijkers tussen 20 en 49 jaar kijkt acht procent op dat tijdstip naar Alias. “Dat ligt boven het gemiddelde“, zegt Duong in BN/DeStem. Hij heeft wel een idee waarom het de afgelopen jaren niet echt wilde vlotten met Alias. “Je krijgt geen afgerond verhaal per aflevering. Je moet het volgen. Je kan geen week missen.” Nu de eerste seizoenen op dvd beschikbaar zijn, begint het beter te lopen, zegt hij. “Je krijgt mond-tot-mondreclame.” De honderdste aflevering van Alias werd woensdag door 187.000 kijkers (madl: 5.7%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Bridget Maasland was woensdagavond te zien als entertainmentdeskundige in RTL Boulevard. Ze besprak woensdag niet alleen het nieuws uit showbizzland, maar kwam zelf ook in het nieuws met haar Dutchpuppy Foundation. Bridget zal namelijk poseren in lingerie voor een verjaardagskalender van de organisatie. Ook elf andere bekende vrouwen gingen op de foto als klassieke pin-ups. Bridget wist onder meer Renate Verbaan, Do, Froukje de Both, Sylvana Simons en Nance te strikken voor het liefdadigheidsproject. De kalender, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Dutchpuppy, wordt op 7 november gepresenteerd. RTL Boulevard werd woensdag door 908.000 kijkers (madl: 19.9%) bekeken.

Real Madrid – Olympiacos (NOS, Ned3, 20:41) – Real Madrid heeft in de Champions League de leiding genomen in groep C. De Spanjaarden boekten in eigen huis een 4-2 zege op Olympiakos Piraeus. Ondanks dat Real Madrid in de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus vier keer wist te scoren, ontbrak de naam van Ruud van Nistelrooy op de lijst van doelpuntenmakers. Hij kreeg wel een kans om te scoren, maar faalde vanaf de strafschopstip. “Ik weet niet precies wat er bij die strafschop gebeurde, maar hij moet natuurlijk gewoon tussen de palen. Deze poging zou in ieder geval niet misstaan hebben op een rugbyveld. Het was niet de eerste die ik miste en het zal ook de laatste niet zijn. Maar de eerstvolgende keer dat we een strafschop krijgen, ga ik gewoon weer achter die bal staan.” Over het spel van zijn ploeg was Van Nistelrooy wel te spreken. “Als wij het tempo gingen verhogen, zag je dat het ging lopen. Dan was er geen houden meer aan. Vooral Robinho speelde fan- tastisch.” Real Madrid – Olympiacos trok woensdag 1.430.000 kijkers (madl: 21.2%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen