NOVA trapt Themaweek Democratie af

NOVA en de TV Show op reis verzorgden vrijdagavond de aftrap van de Thema- week Democratie ‘Wij zijn de baas’ bij de Publieke Omroep. “Democratie vergt vooral voortdurend onderhoud en dus actieve burgers. Daar gaan ook veel programma’s over“, aldus Lennart van der Meulen van de Publieke Omroep. De kijkers mogen woensdag 10 oktober Het Nieuwe Volkslied kiezen. Voor het gelijk- namige programma op Nederland 1 werkt de VPRO voor het eerst samen met Endemol.

Voor dit programma hebben zeven tekstschrijvers nieuwe volksliederen geschreven. Artiesten als The Opposites, Frans Bauer, Liesbeth List en Jan Rot presenteren de kijker hun versie van een nieuw Nederlands volkslied. Aan het eind van de avond zal bij Pauw en Witteman bekend worden gemaakt welk lied zich voortaan het nieuwe Nederlandse volkslied mag noemen.

‘Wij zijn de baas’ wordt vrijdag 12 oktober afgesloten door de NOS met ‘Vraag het de MP’ (Ned. 1, 20.30 uur), gevolgd door een speciale uitzending van Pauw en Witteman. In ‘Vraag het de MP’ gaat premier Balkenende onder leiding van Rob Trip in op vragen van ‘gewone mensen’. Een aantal mensen wordt uitgenodigd in de studio, daarnaast antwoordt de premier op videovragen van kijkers.

Meer informatie over de themaweek is te vinden op Wijzijndebaas.nl.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen