1,2 miljoen kijkers voor TV Show op reis


De kijkcijfers van vrijdag 5 oktober 2007 (SKO)

TV Show op reis (TROS, Ned1, 22:03) – De publieke omroep trapte vrijdagavond met de TV Show op reis af voor de ‘Week van de democratie’. Onder de titel ‘Wij zijn de baas’ staan ruim veertig program- ma’s op televisie en radio volledig in het teken van de democratie. “De invalshoek is wat ons betreft niet zozeer de kwaliteit van de politiek en de overheid. Het gaat vooral om de vraag hoe je ervoor zorgt dat de democratie ook in de 21-ste eeuw werkt“, aldus netmanager Lennart van der Meulen bij GPD.

Ivo Niehe’s Tv Show, dat door 1.173.000 kijkers (madl: 17.9%) werd bekeken, opende de democratieweek met een gesprek met aartsbisschop Desmond Tutu. Tot en met vrijdag besteden veel omroepen aandacht aan de themaweek. Van Nova tot Het Jeugdjournaal, van Koefnoen tot Andere tijden, van Tegenlicht tot That’s the question en van Goedemorgen Nederland tot Raymann is laat. ‘Wij zijn de baas’ wordt vrijdag 12 oktober afgesloten door de NOS met ‘Vraag het de MP’, waarbij premier Balkenende ingaat op vragen van de burgers.

Roadrun (Veronica, 23:13) – Tamara Brinkman is weer terug op tv als presentatrice van het Veronica-programma Roadrun. “Ik was zo blij toen ik hoorde dat ik dit programma mocht maken“, vertelt ze aan TVgids.nl. “Ik liep op Lowlands toen Veronica me belde en heb echt gegild toen ik het goede nieuws kreeg. Ik heb meteen al mijn vrienden op lekkere alcoholische drankjes getrakteerd.” De opnames zitten er inmiddels op en Brinkman kijkt met veel plezier terug op de klus. “De rol als presentatrice van Roadrun paste helemaal bij me. Ik moest streng zijn, maar toch met de kandidaten meeleven, en dat ging uitstekend. Ik zou meer programma’s willen presenteren. Ik heb nog niets concreets wat dat betreft, maar het lijkt me zeker een spannende route om te volgen.” Roadrun met Tamara Brinkman werd vrijdagavond door 185.000 kijkers (madl: 4.0%) bekeken bij Veronica.

Muziekfeest op het IJs (TROS, Ned1, 20:32) – Zanger Jan Smit was altijd al vaste gast bij de TROS Muziekfeesten en nu presenteert hij het programma zelfs, maar bij de TMF Awards is Jan Smit op 27 oktober voor het eerst te gast. TMF-woordvoerder Stephanie Dekker: “Het heeft ook wel met image te maken.” Ze wil niet spreken over een Jan Smit-taboe dat nu doorbroken is. “Taboe, taboe? Aah welnee, geen taboe hoor.” Volgens Dekker heeft het te maken met Jans imagoverandering. “Jan is inmiddels niet meer van het Wolter Kroes-kaliber.” Toch was Jan al langer succesvol. “Misschien is ‘ie nu helemáál succesvol. En onze nominatie-indeling is dit jaar ook anders. Zo is de categorie beste zanger en beste zangeres weg. Dat maakt dat we wat meer bij de tijd kunnen nomineren. Wat actueler zal ik maar zeggen.” Het Muziekfeest op het IJs trok vrijdag 918.000 kijkers (madl: 14.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen