Kim-Lian en Sipke Jan presenteren Junior Songfestival

De grote internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival wordt op 8 december vanuit Ahoy Rotterdam gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en Sipke Jan Bousema. Dat meldt een zegsvrouw van de AVRO vandaag. Zij leiden de het publiek in de zaal en de naar schatting dertig miljoen kijkers door een spetterende show. Sipke-Jan is blij dat hij de show mag presenteren. “Dit is na acht jaar jeugdpresentator bij de AVRO een droom die uitkomt“, vertelt de presentator van AVRO.

Sipke Jan Bousema presenteert al acht jaar jeugdprogramma’s voor de AVRO en is volgens de woordvoerster al vanaf zijn elfde actief binnen de omroep. “Dit is een droom die uitkomt om voor zoveel mensen zo’n mooie show te maken, ik kijk er echt naar uit om zoveel talent uit zo veel verschillende landen te mogen zien.

Naast haar zangcarrière was Kim-Lian van der Meij ook presentatrice bij Jetix. Nu mag zij voor een Europees publiek het Junior Songfestival presenteren. “Ik vind het enorm spannend en gaaf om samen met Sipke Jan het Junior Eurovisie Songfestival te mogen presenteren! Zo’n internationaal muziekspektakel waar ik een schakel in mag zijn…WAUW!!!! Om binnen het thema te blijven: I am ready for a big splash!!!

Ieder jaar staat er een nieuw thema centraal tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. De hostbroadcaster is vrij deze te bepalen. De AVRO heeft gekozen voor het thema water en dit verwerkt in het nieuwe logo. De subtitel van de show wordt ‘Make a big Splash’. “Nederland staat wereldwijd bekend als een land dat expert is in waterbeheer daarnaast is dit thema actueel“, legt een zegsvrouw van de AVRO uit. “Water laat zich bovendien vertalen in kracht, energie en vrolijkheid.

De AVRO zegt ‘bijzonder trots’ te zijn dat de Nederlandse act Ch!pz op verzoek van de AVRO het nummer ‘Make a big Splash’ over dit thema heeft gemaakt welke ze voor het eerst ten gehore zullen brengen op 8 december. De AVRO is nog bezig met een internationale act. Zodra deze bekend is zal dit naar buiten worden gecommuniceerd.

Het thema staat ook in het spetterende decor centraal. Het is ontworpen door Ronald van den Bersselaar. Vijf watergordijnen van in totaal 75 meter sieren de show en 50.000 liter water stroomt er continu door het decor. Daarnaast zorgen 150 LED schermen voor een ‘splashy effect’. Vijftien camera’s worden ingezet.

Nederland staat internationaal gezien op tv-gebied bijzonder hoog aangeschreven, aldus de AVRO-woordvoerster. “Het feit dat wij als land zo’n bekendheid hebben heeft de EBU extra overtuigd om Nederland als host te vragen. De organisatie van het gehele evenement inclusief de televisieregistratie ligt in handen van de AVRO en wordt intern geproduceerd. Facilitair maakt de AVRO op twee bedrijven na alleen gebruik van Nederlandse leveranciers. Van lichtontwerp tot technische coördinatie en van videoschermen tot podiumbouw allemaal van eigen bodem.

Voor de regie heeft de AVRO Eduard Huis in ’t Veld aangetrokken. Hij is al 33 jaar werkzaam als regisseur en door zijn enorme ervaring op meer cameragebied een van de meest gevraagde freelance regisseurs van Nederland.

De grote internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival wordt op 8 december rechtstreeks vanuit Ahoy Rotterdam om 20.15 uur door de AVRO op Nederland 3 uitgezonden. Dit jaar doen er maarliefst zeventien landen mee. Ongeveer 30 miljoen kijkers zullen live getuige zijn van het Junior Songfestival.

Dit jaar is de EBU een samenwerking aangegaan met Unicef. Zij worden officieel coproductie partner van de AVRO voor het Junior Eurovisie Songfestival. Onderdeel van de samenwerking is dat 100% van de belinkomsten naar Unicef gaat. Daarnaast werkt de AVRO tijdens dit project nauw samen met Rotterdam. Zij geven onder meer ondersteuning voor het zoeken naar alle juiste locaties, tolken, hotels en transport.

Nederland wordt tijdens het muziekfestijn vertegenwoordigd door de zusjes Lisa (13), Amy (11) en Shelley (11). Zij hebben de nationale finale op 6 oktober jongstleden gewonnen met hun eigen geschreven liedje Adem in – Adem uit.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen