561.000 kijkers voor Holland’s Next Top Model


De kijkcijfers van maandag 22 oktober 2007 (SKO)

Holland’s Next Top Model (RTL5, 20:31) – Na de terugblikaflevering van vorige week, werd de échte aftrap van de derde Holland’s Next Top Model maandag door 561.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken bij RTL 5. Daphne Deckers is de nieuwe juryvoorzitter. Zij heeft voorganger Yfke Stürm niet om tips gevraagd. “Ik heb haar nog nooit gesproken“, zegt Daphne in Metro. “Ze kwam naar Nederland voor de presentatie van HNTM, dus nu ze dat niet meer doet, heeft ze ook niet veel reden om hier te zijn.

Daphne denkt niet dat meisjes voor hun uiterlijk geïnspireerd worden door, vaak graatmagere modellen. “Nederlandse meisjes willen op Katja lijken, of op Yolanthe. Gezonde, Hollandse meiden“, zegt ze. “Met alle respect, maar wanneer zien tieners nou een coutureshow? Ze lezen geen Vogue, maar Fancy. Veel van de meiden die zich aanmeldden voor HNTM wisten niet één fotomodel bij naam te noemen. Ze kwamen met namen als Beyoncé. Sorry, maar dat is een zangeres.” Daphne voegt daaraan toe: “Ik vind wél dat het een keer tijd wordt dat couturiers voor hun shows niet onder maat 34-36 gaan zitten. Met name in Parijs willen ze vaak zo plat mogelijke modellen, omdat te ronde vormen alleen maar zouden afleiden van de kleren.

Project Catwalk (RTL5, 21:31) – Renate Verbaan presenteerde maandagavond na Holland’s Next Top Model haar eigen modeprogramma Project Catwalk, de afvalrace waarin twaalf aanstormende mode-ontwerpers lijnrecht tegenover elkaar staan. “Wat Holland’s Next Topmodel doet voor modellen, doen wij voor ontwerpers“, zegt Renate in het AD. “We geven ze een zetje. Want het is niet makkelijk om door te breken in de mode-industrie. Zelfs met heel veel talent komt het aan op de juiste connecties, geld en een flinke dosis geluk.” Bijkomend voordeel is dat het leuke tv oplevert. Tijdens de tien weken durende afvalrace wonen de deelnemers met elkaar in een appartement in Amsterdam en daar is de rust ver te zoeken. “Tja, er kan er maar een winnen en dan raakt er wel eens iemand gefrustreerd. Dat is normaal. Het zijn mensen met een eigen smaak. Ze zijn creatief en heel erg overtuigd van hun eigen visie en stijl. Want ja, als je niet in jezelf gelooft, waarom zou een ander dat dan doen?” Project Catwalk werd maandagavond door 419.000 kijkers (madl: 6.4%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – De man van Linda de Mol, Sander Vahle, heeft de presentatrice bedrogen. De vader van haar twee kinderen had een affaire met een andere vrouw. Dat zou de reden zijn waarom het stel voorlopig uit elkaar is. Dat zegt goede vriend Gordon in RTL Boulevard. “Sander is verliefd op een andere vrouw. Maar verliefdheid kan weer overgaan.” Volgens de zanger duurde de affaire niet langer dan een maand. Gordon gelooft dat het huwelijk van Sander en Linda sterk genoeg is om hier uit te komen. De manager van Linda, Xenia, wil geen commentaar geven. Deze uitspraak van Gordon staan haaks op de geruchten dat juist Linda vreemd gegaan zou zijn. Begin september werd bekend dat Linda (43) en Sander (41) voorlopig uit elkaar zijn. Sander heeft de gigantische Gooise villa verlaten. RTL Boulevard werd maandag door 917.000 kijkers (madl: 20.2%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen