Holland’s Next Top Model: de ‘raw version’

Na de terugblik van vorige week begint vanavond de echte strijd in Holland’s Next Top Model. Twaalf meiden betrek- ken in Amsterdam het modellenhuis en strijden om de titel. Volgens nieuwe presentatrice Daphne Deckers wordt Holland’s Next Top Model pittiger dan ooit en daarmee lijkt het programma meer op de Amerikaanse versie te willen lijken. “We maken onze eigen versie“, stelt Daphne echter. “Sterker nog: de Amerikanen vinden onze versie, buiten hun eigen, de beste.

Volgens Daphne vinden de Amerikanen de Nederlandse versie mooi gemaakt. “Ze vinden ons erg creatief in het bedenken van challenges“, zegt ze in Metro. “Zo hebben we catwalklessen over de Afsluitdijk gehouden. Haha, die Afsluitdijk houdt maar niet op, en het regende die dag. Die meiden riepen ‘Dat kan je niet ménen’!

Het voormalig topmodel wil er een pittig seizoen van maken. “Heel veel jonge meiden hebben zoiets van: ‘Nou ik ben gewoon heel beeldig en ik word later topmodel’. Dan denk ik ho, wacht even, er moet ook nog gewerkt worden. Ze moeten vroeg uit bed, mogen niet meer roken en ze moeten leren hun eigen grenzen aan te geven. Keihard aan de bak. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld een bungyjump shoot.

De kandidaten die meedoen aan Holland’s Next Top Model zijn volgens Daphne gecast op hun pittige karakter. Anna Joncker, die ook meedeed aan het programma Dames in de Dop, doet nu ook mee aan ‘Top Model’. “Ja, ongelooflijk hè? We hebben haar op de selectiedag gecast, maar niemand van de makers kende haar.

In Dames in de Dop werden ordinaire meiden omgetoverd tot keurige dames. Anna won dit programma op RTL 5. “Ik heb dat hele programma nooit gezien“, zegt Deckers. “Andere kandidaten zeiden vervolgens ‘weet je wel wie dit is’? Toen we erachter kwamen wie ze was, wilden we haar niet wegsturen. En ik moet zeggen: ze is een heel goede kandidate. Anna heeft niet alleen een heel goed figuur, maar ook veel doorzettingsvermogen. Ze maakt absoluut een kans.

Daphne zegt in haar presentatie ‘streng’ en ‘duidelijk’ te zijn. “Die meiden zijn 18 en dan is alles al snel een drama: het samenleven, de opdrachten, dat het haar eraf moet… Maar tegelijkertijd zijn ze ook best uitgekookt in het reality-genre. Hoe merk je dat? Ze weten dat ‘apart’ scoort. Dus op de aanmeldingsformulieren hadden heel wat meiden ingevuld dat ze biseksueel zijn. Ik dacht nog: ‘zit het in het water?’ Ze dachten dat de tv-kijker dat wel spannend zou vinden, maar de meesten blijken het helemaal niet te zijn.

Al met al wordt de derde serie van Holland’s Next Top Model volgens Daphne heftiger dan ooit. “We noemen het wel de raw version…“, zegt de presentatrice.

Holland’s Next Top Model is vanavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen