Idols-jurylid Gordon opnieuw bedreigd

Jurylid van Idols Gordon wordt opnieuw bedreigd. De 39-jarige zanger heeft diverse boze e-mails gekregen, waarin onder meer staat te lezen dat hij moet ophouden met zijn kritiek. De politie stelt nu een onderzoek in, vertelt Gordon in De Telegraaf. “Er zitten bedreigingen bij, die er serieus uitzien. Ik snap eigenlijk niet waar mensen zich druk om maken, het is allemaal humoristisch bedoeld.” Gordon hoopt niet dat het net zover komt als met het net zo uitgesproken Engelse jurylid Simon Cowell.

De eveneens uitgesproken Simon Cowell kon in Engeland enige tijd niet over straat zonder beveiliging, zegt Gordon. “Ik hoop dat het bij mij niet zover komt.

Gordon vindt zichzelf niet hard als jurylid van de populaire talentenjacht op RTL 4. “Ik ben niet hard, maar wel recht voor zijn raap. Ik wil zorgen dat mensen die zichzelf belachelijk maken definitief worden afgevinkt om ook nog maar één voet op het podium te zetten. Zo bescherm ik die kandidaten tegen zichzelf.

De zanger en entertainer is al eens eerder bedreigd, kort na de dood van cineast Theo van Gogh. Hem zou hetzelfde als de filmmaker overkomen, klonk het toen in het Arabisch op zijn voicemail. De zanger kreeg toen direct beveiliging. De bedreiger werd later gearresteerd en kreeg een taakstraf opgelegd. “Het bleek uiteindelijk afkomstig van een 19-jarige jongen die een geintje wilde uithalen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen