Georgina Verbaan presenteert Wetenschapsquiz Junior

Actrice Georgina Verbaan presenteert in december de tiende editie van de Nationale Wetenschapsquiz Junior voor de VPRO. Zes jonge vragenstellers uit heel Nederland strijden in dit televisie- programma om de eerste plaats. Zien nachtvlinders wel verschillende kleuren bij een kaarsvlam? En hoe komt het dat baby’s net na de geboorte allemaal de zelfde blauwe vingerafdrukken hebben? De kandidaten proberen er via films, experimenten en professoren achter te komen hoe het zit.

De Nationale Wetenschapsquiz is een jaarlijks terugkerend programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de VPRO en de Praktijk. De juniorquiz wordt uitgezonden op zondag 30 december om 11.00 uur tijdens Villa Life, op Nederland 3. (Foto: KRO)

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen