Georgina Verbaan presenteert Wetenschapsquiz Junior

Geplaatst op di 30 okt 2007 om 14:25Actrice Georgina Verbaan presenteert in december de tiende editie van de Nationale Wetenschapsquiz Junior voor de VPRO. Zes jonge vragenstellers uit heel Nederland strijden in dit televisie- programma om de eerste plaats. Zien nachtvlinders wel verschillende kleuren bij een kaarsvlam? En hoe komt het dat baby’s net na de geboorte allemaal de zelfde blauwe vingerafdrukken hebben? De kandidaten proberen er via films, experimenten en professoren achter te komen hoe het zit.

De Nationale Wetenschapsquiz is een jaarlijks terugkerend programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de VPRO en de Praktijk. De juniorquiz wordt uitgezonden op zondag 30 december om 11.00 uur tijdens Villa Life, op Nederland 3. (Foto: KRO)


9 Reacties op “Georgina Verbaan presenteert Wetenschapsquiz Junior”


 1. Anoniem

  3FM 90s Request heeft ruim 1,8 miljoen Nederlanders in de leeftijdscategorie van 10 tot 34 jaar bereikt. Dit is een buitengewoon hoge score en maar liefst 25% hoger dan het bereik van 90s Request in 2006. De luisteraars gaven de themaweek op de publieke popzender als waardering een cijfer 7,4.

  44.000 unieke bezoekers
  In de week van 5 tot en met 12 oktober stond 3FM helemaal in het teken van de 90s. De 3FM luisteraars gaven inhoud aan deze week door requests aan te vragen uit dit decennium. Ruim 207.000 unieke bezoekers bezochten de speciale 90s Request site. De site registreerde 12 oktober bijna 44.000 unieke bezoekers op het tijdstip dat de 90s Request top 100 werd uitgezonden.

  Muziekformat uitgebreid
  Naar aanleiding van de vele en soms ook verrassende requests die tijdens 90s Request bij 3FM binnenkwamen, zijn met onmiddellijke ingang enkele tientallen 90s titels aan het 3FM muziekformat toegevoegd.

  Verrassende titels
  “Uit de vele reacties van onze luisteraars blijkt dat de muziek uit de jaren 90 steeds beter wordt gewaardeerd”, zegt Florent Luyckx, 3FM zendermanager. We hebben verrassende titels toegevoegd die tot nu toe uitsluitend tijdens de Request weken te horen waren.” Het onderzoek werd uitgevoerd door Bureau De Vos & Jansen in opdracht van 3FM. Voor de steekproef zijn 610 respondenten van 10 tot en met 34 jaar ondervraagd.

 2. Tjeerd

  Leuk voor Georgina. Maar of ze kan presenteren…? Ik heb altijd wat moeite als mensen buiten hun vakgebied aan het werk gaan. Maar ze krijgt van mij het voordeel van de twijfel.

  @Anonymous

  Zit ons niet te vermoeien met niet ter zake doende shtit. Als je het zo graag bekend wil maken, begin lekker zelf een site.

 3. Mike

  Wanneer komen er nou echt goeie leuke Nederlandse serie’s op tv?! zoals een nederlandse verie van melrose place, beverly hills 90210, dawsons creek enz enz enz … … … …!

 4. Tjeerd

  @Mike

  Nou sorry hoor, maar daar zit echt niemand op te wachten, want is zo puur Amerikaans, daar kun je geen Nederlandse versie van maken.

 5. Henky

  Is dat commentaar hier altijd zo off-topic?
  Anonymous mike en Tjeerd 2 hebben helemaal niets met G Verbaan of de Wetenschapsquiz te maken….

 6. Tjeerd

  @Henky

  Nee jou commentaar is lekker ter zake doende. Hahahaha

 7. frans

  Sorry hoor, maar Georgina Verbaan icm wetenschap ???
  Hoe verzinnen ze dit, ze hebben bij de productievergadering vast dubbel gelegen van het lachen toen het werd voorgesteld. “Georgina pffff .. ja moeten we doen”. Dan toch liever Katja eigenlijk.

 8. Catrien

  …alsof Georgina achterlijk is…

 9. KNL

  ….alsof Wim T. Schippers wetenschapper is? Het gaat toch om of je de boel leuk aan elkaar weet te breien? Volgens mij is Georgina perfect voor de Junior versie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.