2,4 miljoen kijkers voor Op Zoek Naar Evita


De kijkcijfers van zondag 21 oktober 2007 (SKO)

Op zoek naar Evita uitslag (AVRO, Ned1, 22:31) – Brigitte (foto) heeft gisteravond de finale van het AVRO-programma Op zoek naar Evita’ gewonnen. Zij vertolkt vanaf 29 november aanstaande de hoofdrol in de musical Evita. Tijdens de uitslaguitzending van Op Zoek Naar Evita zagen 2.396.000 kijkers (madl: 38.6%) hoe Brigitte haar concurrenten Marjolein en Suzan achter zich liet. Het publiek koos zondagavond massaal voor Brigitte en ook de jury was erg te spreken over de glamoreuze actrice.

De jury was laaiend enthousiast over Brigitte. “Het is magistraal wat je vanavond hebt gedaan. Je lijf, je stem en ook je ogen vertellen het verhaal dat je zingt“, zei Erwin van Lambaart. Jurylid Peter van der Velde kon zijn tranen niet bedwingen: “Ik heb nog nooit zo’n getalenteerde dame gezien. Je bent champagne, je bent kaviaar, je bent Evita.” Brigitte moet vandaag voor het eerst repeteren voor haar rol. De musical gaat over zes weken in première. De eerste show van Op Zoek Naar Evita werd zondagavond door 1.955.000 kijkers (madl: 24.7%) bekeken. Na het programma van Paul de Leeuw (1,9 miljoen kijkers), trok de uitslag van Evita 2,4 miljoen kijkers.

Gevangen in het buitenland (SBS6, 21:56) – Bij SBS 6 ging zondagavond de nieuwe serie Gevangen in het buitenland van start. Deze serie gaat over acht Nederlandse gevangenen in het buitenland en volgt de strijd van hun naasten om de gevangenen los te krijgen. Jacobus Korn, wiens verhaal centraal staat in de derde aflevering, is na vijf jaar gevangenschap in Ecuador inmiddels vrijgelaten. “Na de komst van mijn dochter Agnes en SBS in Ecuador is er meer druk gekomen op de zaak en daarom kon ik zo snel naar Nederland komen. De situatie in de gevangenis is onmenselijk. Dit gun je niemand.” Gevangen in het buitenland werd zondagavond door 770.000 kijkers (madl: 10.1%) bekeken. Een anderhalf uur durende uitzending van Wegmis- bruikers, als vervanging voor het programma van Peter R. de Vries dat vanwege een kort geding niet kon worden uitgezonden, scoorde voorafgaand 1,3 miljoen kijkers.

RTL Voetbal: Eredivisie vrouwen (RTL8, 17:07) – RTL 8 zendt sinds een aantal weken vrouwenvoetbal uit op zondagmiddag. De Eredivisie vrouwen trekt tot nu toe slechts enkele tienduizenden kijkers. Toch is eredivisiemanager Priscilla Janssens tevreden. “Het is de eerste keer dat er überhaupt systematisch aandacht wordt besteed aan vrouwenvoetbal op tv“, zegt Janssens in Televizier. “Mensen moeten het nog een beetje vinden. Voetbal is de laatste sport die door mannen wordt gedomineerd; het zou geen echte vrouwensport zijn. Vrouwen kunnen misschien wel niet zo hard trappen of snel rennen, maar spelen daardoor vaak veel tactischer dan mannen. Dat maakt het spel interessanter.” Het vrouwenvoetbal werd zondagmiddag door 30.000 kijkers (madl: 1.0%) bekeken. Zusterzender RTL 7 scoorde zondagavond veel kijkers met de Formule 1-wedstrijd in Brazilië. Het verslag daarvan trok 1,2 miljoen kijkers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen