Gesprekken en debatten op Het Gesprek

Het nieuwe opiniërende televisiekanaal Het Gesprek begint vandaag met uitzenden. Volgens initiatiefnemers Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer is Het Gesprek de eerste televisiezender ter wereld die alleen vraaggesprekken uitzendt. Op Het Gesprek krijgen gasten de kans dieper op het onderwerp in te gaan. “Wij nodigen aansprekende gasten uit en geven ze alle gelegenheid om hun visie te geven. De programma’s zullen niet worden onderbroken door reclame“, zegt Hendriks.

De interviews op Het Gesprek zullen worden geleid door bekende Nederlanders met veel ervaring in het leiden van gesprekken. Naast de initiatiefnemers zijn dat onder meer Leon de Winter, Theodor Holman, Huub Stapel, Felix Rottenberg, Jan Marijnissen, Jessica Durlacher, Jort Kelder en Lousewies van der Laan.

Het Gesprek is volgens Hendriks in geen enkel opzicht te vergelijken met de start van John de Mols televisieavontuur Tien. “John de Mol startte een peperdure zender, met dure sterren en dure voetbalrechten“, zegt Hendriks bij Planet. “Tien was de zoveelste amusementszender en bracht niets nieuws. Wat wij doen is daarin volkomen anders. We hebben geen dure sterren en bieden iets dat er nog niet is in Nederland. Dat is namelijk een zender die alleen maar praatprogramma’s uitzendt. We hebben alle vertrouwen in Het Gesprek en een lange adem om het voorlopig uit te zingen.

Volgens Hendriks gaat het heel vaak nergens over op tv. “Bij RTL Boulevard of Shownieuws moet het allemaal heel snel en luchtig. Dat gaat meestal niet verder dan ‘de nieuwe liefde van’. Daar is niets op tegen, want er is een hele grote behoefte aan die programma’s, maar er is daardoor ook behoefte onstaan aan een ander soort programma waarin gewoon serieus gesproken kan worden. Dat gaan wij bieden.

Bang dat de gespreksstof ooit opraakt is Hendriks allerminst: “Dat is hetzelfde als vragen aan 538 of ze bang zijn dat de muziek ooit ophoudt of aan CNN dat er op een dag geen nieuws meer is. Er is meer dan genoeg te bepraten in Nederland. Daarbij moet ik wel zeggen dat we beginnen met vier uur verse televisie per dag. In november breiden we uit naar 5 uur en in december naar 6 uur.

De zender zal vanaf de start tot medio december tussen 19 en 24 uur ‘s avonds op televisie te zien zijn via homeshopping-zender LiveShop. “We hebben zeer veel vertrouwen in het medium internet, maar de kwaliteit van de programma’s die we op dit moment maken, betalen zich simpelweg nog niet terug via internet, hoe goed je dat ook zou exploiteren. Onze programma’s zijn weliswaar zeer kostenefficiënt, maar het is niet haalbaar om ze alleen online uit te zenden…

De uitzendingen van Het Gesprek zijn op internet te zien via HetGesprek.nl.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen