RTL Boulevard trekt eindredacteur Shownieuws aan

Pieter Ploeg, de huidige eindredacteur van Shownieuws, ruilt de showrubriek in voor grote concurrent RTL Boulevard. Dat meldt De Pers. Pieter, die meent dat SBS zijn vertrek ‘wel jammer’ zal vinden, heeft geen last van gewetenswroeging. “Shownieuws doe ik donderdag voor het laatst, maandag zit ik bij Boulevard. Ik vis dan gewoon uit dezelfde vijver.” De eindredacteur werd al twee keer eerder door Boulevard benaderd, maar voor het bedrag wat toen geboden werd, wilde hij niet overstappen.

Pieter: “Voor een paar honderdjes deed ik het niet. Het tweede bod was wel al beter.

De eindredacteur van Shownieuws zat al diverse malen met concurrerende programma’s om tafel, waaronder Talpa’s Entertainment Live. Volgens Pieter had dat niets te maken met onvrede over SBS. Hij wilde gewoon eens ‘wat anders’.

De scheidend eindredacteur krijgt nu uiteindelijk tussen de ‘40 en 50 procent’ van zijn huidige salaris bijgeschreven op zijn loonstrook. Een woordvoerder van SBS laat weten dat de zender ‘geen enkele rancune’ voelt jegens Ploeg. “Shownieuws en Boulevard kunnen prima naast elkaar bestaan. Dat bewijzen de kijkcijfers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen