Annet Malherbe stopt met Gooische Vrouwen

Geplaatst op di 30 okt 2007 om 17:23Actrice Annet Malherbe stopt met haar rol als Willemijn Lodewijkx (in het rood) in de komedieserie Gooische Vrouwen. De actrice wil zich weer concentreren op het toneel. Dat meldt De Telegraaf. Volgens een zegsvrouw van RTL 4 is er nog geen beslissing gevallen over een nieuw seizoen van Gooische Vrouwen, dat genomineerd was voor de Gouden Televizierring. “Het is niet eens duidelijk of er wel een vierde seizoen Gooische Vrouwen komt. Ook over de cast is nog niets bekend“, aldus de zegsvrouw.


71 Reacties op “Annet Malherbe stopt met Gooische Vrouwen”


 1. jordyy

  Zonder Annet geen Gooische Vrouwen!

 2. Tjeerd

  Kijk dat is nou eens iemand die weet hoe het hoort, niets uitmelken. Stoppen op het hoogtepunt van een serie. Chappeau

 3. Mike

  Volgens mij werd aan het begin van dit seizoen al gezegd dat het de laatste zou zijn. Maar ik verwacht eigenlijk wel dat er nog één komt. Maar zonder Annet Malherbe geen Gooische Vrouwen

  @ Tjeerd. Je melkt je argument een beetje uit. Stop eens.

 4. @@@

  Ik hoop eerlijk gezegd dat de producers en RTL niet met het excuus komen, “geen Annet Malherbe, geen Gooische Vrouwen”. Als een show succesvol is dan kan 1 karakter echt wel de show verlaten en de show kan zoiets echt wel overleven. Helemaal gezien het feit dat Linda toch de echte “hoofdpersoon” is.
  Als Marcia Cross, Teri Hatcher, Nicolette Sheridan, Felicity Huffman of Eva Longoria Parker Desperate Housewives zou verlaten dan zou de show ook zeker niet stoppen. Hetzelfde geldt voor CSI:, nu Jorja Fox de show verlaat gaat de show gewoon door.

 5. Patrick

  Mijn favoriet :( Zei is degene die de humor de serie in brengt , dus zonder Annet geen Gooische Vrouwen!

 6. yossarian

  Normaliter kan een dramaserie een pesonage wel missen, maar niet in dit geval. Malherbe steelt vrijwel elke week de show. Zonder haar inderdaad geen Gooise vrouwen, vrees ik.

 7. Bart

  Neee! Zij is de leukste…..

 8. Tjeerd

  @Mike

  Kom met relevante argumenten of bemoei je met je eigen zaken.

 9. Tjeerd

  @yossarian

  Volgens mij is dit geen dramaserie hoor, maar ik kan er natuurlijk naast zitten.

 10. Sander

  Inderdaad, zonder Wilemijn geen Gooische Vrouwen

 11. Sander

  Willemijn moet het zijn.

 12. Yossarian

  @Tjeerd-of-Tjedde-of-wie-dan-ook: in feite is het een ‘dramady,’ maar de strekking van mijn vorige post leek mij duidelijk.

 13. Koen

  Ik hoop dat RTL slim is en nu niet meer door te gaan! Jammer wel, Annet is the best!

 14. Belg

  Wat jammer, ik vind haar de beste gooische vrouw!

 15. Anoniem

  ‘Juffrouw Jannie’ was bij Jiskefet al geweldig in Crediteuren, Debiteuren

 16. #!Michael#!

  Achja vind gewoon een goede vervanger en we hebben een 4e seizoen Een serie valt of staat niet alleen bij een actrice, maar eerder bij de verhaallijnen

 17. kraan

  wat mag die linda de mol toch blij zijn dat zij zo’n klasse-actrice als tegenspeelster had. Leek het acteren van Linda nog ergens op want dat kan ze gewoon niet, presenteren kan ze trouwens wel hoor. Gooische vrouwen is trouwens niet mijn ding.

 18. Niels

  Wie weet, als ze haar vol open vragen uit de serie schrijven, kan een 4e seizoen nog spannend worden.

 19. Anoniem

  Onrust bij de makers van de populaire serie. Verliezen ze één van hun sterkhouders?

  Als het aan Annet Malherbe ligt, dan kapt ze met de reeks. Malherbe vertolkt sinds de eerste aflevering de rol van de volumineuze Willemijn Lodewijkx. Maar Malherbe gaf al diverse malen aan dat het tv-wereldje niet haar ding is. Daarom wil ze terug naar het toneel.

  Ook is ze actief in de filmwereld. Malherbe is getrouwd met de befaamde filmregisseur Alex Van Warmerdam en speelt in al zijn films de hoofdrol.

  Volgens een woordvoerster van RTL 4 is er nog geen beslissing gevallen. „Het is niet eens duidelijk of er wel een vierde seizoen van Gooische Vrouwen komt. Ook over de cast is nog niets bekend.”
  Ondertussen zei Malherbe nog eens te willen nadenken over haar tv-rol als haar gage omhoog zou gaan.

 20. suus

  Maakt mij niet uit of Annette de serie gaat verlaten. Bij de film zou nog mooier zijn want dan zien we haar veelvuldiger in beeld ( mogen we hopen. ) GV moet wel doorgaan want hoe kan het nou in een of twee afleveringen al helemaal duidelijk zijn wat er met die au pair gaat gebeuren? En die vent onder de grond, en met de nieuwe plaat van Martin Morero, wordt het een succes ja of nee? En krijgt Sjeriel nog verkering met die date? Nee ze kunnen de kijker nu niet ineens laten zitten met niente noppes nada natuurlijk!
  ps komt Westenwind nog es terug?

 21. Patrick

  Linda wilde ook al stoppen..

 22. Sandra

  Die Annet is juist de leukste van de vier vindt ik. Want ze zorgt wél voor humor in de serie vindt ik. Jammer dat ze stopt. Wellicht stopt de hele serie ook, want voor het seizoen zeiden dat de laatste reeks was.

 23. frank

  er komt echt wel een nieuwe speller bij in gooische vrouwen die mescien wel beter is teminste als er een nieuw seizoen komt maar ik denk het wel want RTL 4 scoort heel goed met gooische vrouwen en ik ga dan nog zeker kijken :)

 24. Tjeerd

  Ze wilden al geen tweede seizoen meer doen, dus is het nog knap. Overigens was zij ook al zo goed in Debiteuren Crediteuren van Jiskefet. Ook veel typetjes op Bieslog.nl gaf zij goed vorm. Ik vond haar tussen de actrices en Linda de Mol in GV al een vreemde eend in de beit met haar staat van dienst.

 25. haha

  @Tjeerd….. ze is iemand die niets uitmelkt? dat is blijkbaar wel de opzet van haar hele “ZOU overwegen te stoppen” gerucht……Ondertussen zei Malherbe nog eens te willen nadenken over haar tv-rol als haar gage omhoog zou gaan.

 26. Ronald

  Voorschot op komende salarisonderhandeling….

 27. Tjeerd

  @haha

  kom maar op met de feiten en dan bedoel ik niet met die uit de roddelrubrieken.

 28. Tosti

  Een jaartje geen Gooische Vrouwen op tv en dan weer doorgaan?

 29. Flippo

  Eindelijk weer eens lekkere cijfers voor RTL4 gisteravond…

 30. dannytje

  Zag het en ook voor Deal or no deal boven de 600 duizend.

 31. !#Michael#!

  @ Flippo

  RTL Nederland deed het zowie zoaardig! Op RTL4 BLVRD, half 8 niuews, GTST en Herri in het hotel meer dan 1mln kijkers (alleen TV makelaar blijft achter met 862.000 kijkers)

  RTL5 deed het DGK 480.000, DonD 623.000, CSI Miami (hh) 559.000, daar bleef alleen BEauty and The Nerd achter met 299.000 kijkers.

  RTL: Voetbal KNVB Beker deed het aardig op RTL7. En de herhalingen van HNTM en HSIJH deden het aardig op RTL8 en ATWT behaalde een zender eccord met de jubileum uitzinding gister avond op RTL8, hopenlijk heeft de ATWT fan de weg een beetje gevonden naar de soap op RTL8 en boekt het nou stabiel 200.000+

 32. mari

  sbs6 heeft geen programma boven het miljoen
  beginnen we eindelijk de campingzender beu te worden

 33. Anoniem

  Daar hebben we positieve Mari weer :P

 34. Anoniem

  Nee mari, we zijn jou beu.

 35. mari

  post eens met jullie namen

 36. Johan

  Laten we er eens vanuit gaan dat Annet stopt, wie zou haar kunnen vervangen.
  Zelf denk ik aan Olga of een lekkere maffe buurvrouw a la Loes Luca.
  Willemijn kan dan verhuizen en af en toe eens op visite komen.

  Nog meer suggesties voor vervangers??

  Moderator Mediacourant.nl: Persoonsgegevens verwijderd.

 37. Piet Paulusma

  Ok Mari :P

 38. Insider

  Wat scoort ‘Traumacentrum’ bij SBS goed, zeg. Ongelooflijk!

 39. mari

  @piet

  aut morgen

 40. Jos

  Het lijkt erop of de salarisonderhandelingen al begonnen zijn voor het volgende seizoen Gooische Vrouwen… Zou wel jammer zijn als Willemijn niet meedoet in seizoen 4.

 41. !#Michael#!

  Ik zit me eens even iets af te vragen he?! Enkele maanden geleden stopte de US soap Days of our Lifes in Nederland. Zou het niet een perfect programma zijn voor de RTL8 vooravond? Of late middag? T trok zo’n 80.000 kijkers, iets wat meer is dan Ally Mc Beal of Every Body Loves Raymond, t past erg goed in t zender profiel, ik zou het weer geprogrammeerd hebben als ik Remco van Westerloo was, je kweekt meteen goodwill bij tienduizenden fans, en mischien groeit de soap nog wel naar 150.000/200.000 als je beetje reclame maakt bij ATWT en GTST?

 42. Anoniem

  @ Tjeerd

  GV geen drama serie?? jij bent zeker zo iemand die denkt dat het woord drama voor ellende staat..? nooit opgelet op school?
  Zelfs ‘kinderen geen bezwaar’ valt in de categorie drama.

 43. BB

  Waarschijnlijk salaris. Maar Malherbe krijgt naar verluidt ook veel kritiek uit ‘haar hoek’. Want het is natuurlijk vies commercieel en geen kunst. Jammer, want zeker met de nieuwe schrijvers als Joan Nederlof (niet dat Steven The slecht was ofzo) vind ik het zowel commercieel als inhoudelijk erg geslaagd. Een van de weinige NL drama series die ik persoonlijk ook leuk vind.

 44. BB

  @Tjeerd – Is de definitie voor drama dan dat het niet grappig mag zijn ? Ik dahct altijd dat het meer met lengte, verhaalopbouw en karakterweergave te maken had. Anders noemen we het een Dramady, net als Desperate Housewives.

 45. Tjeerd

  @Anonymous @BB

  Drama heeft niets met niet grappig zijn te maken.

  “Kinderen geen bezwaar” is comedy. Maar Gooische vrouwen als drama te bestempelen klopt niet net zo goed als het geen echte comedy is. Dramedy is door leken bedacht en staat niet voor een stroming in televisieland.

  Op Wikipedia vond ik dit:
  Bij een drama wordt door middel van woord (gesproken of gezongen) en/of gebaar (dans, mimiek…) een menselijke conflictsituatie uitgebeeld. De handeling heeft gewoonlijk een causaal verloop.

  Ik denk dat Gooische vrouwen in komedie valt en dat is iets anders dan de betekenis van comedy

 46. Jos

  @Tjeerd

  Precies: de Wikipedia-omschrijving vertelt je dat Gooische Vrouwen een dramaserie is. Ik leg het even uit voor je: door middel van gesproken woord en gebaren worden menselijke conflictsituaties uitgebeeld. De verhaallijnen in GV zijn gebaseerd op conflicten. Bijvoorbeeld tussen de dames onderling, tussen Cheryl en haar schoonmoeder, tussen Tippi Wan en… iedereen. Dat er gebruik wordt gemaakt van humor en grappige situaties bij het vertellen van die verhalen, maakt het geen komedie.

 47. BB

  @Tjeerd – Jos was me al voor mbt het drama.
  Daarnaast is het begrip ‘dramady’ niet door leken bedacht. De Variety industry slang geeft als omschrijving; a style of television and movies in which there is an equal, or nearly equal balance of humor and serious content. Deze info is ook te vinden op de Engels pagina’s van wikipedia.

 48. Tjeerd

  @Jos

  je zou gelijk hebben als situatie in het dagelijkse leven ook zo ‘over de top’ was en dat is het niet. GV is een uitvergroting daarvan. Je zou eerder denk aan de betekenis blijkspel.

  “De Variety industry slang”

  Precies slang, dus niet een benaming door professioneel gebruikt.

 49. Jos

  @Tjeerd

  Bij mijn weten staat nergens dat een dramaserie het dagelijks leven moet verbeelden. Dat zou redelijk saaie series opleveren lijkt me. Het is dan ook onvermijdelijk dat een dramaserie zaken uitvergroot. GV gebruikt hierbij zeker vaak humor, maar daarmee is het nog steeds geen pure komedie en al helemaal geen blijspel.

 50. Tjeerd

  @Jos

  Nou ja blijkbaar komen we er niet uit en is het niet onder een noemer te vangen. Ik vind het geen drama, maar ook geen comedy. Belangrijkste is dat mensen er plezier aan beleven

 51. Anoniem

  tis gewoon een k+t serie

 52. !#Michael#!

  @ Tjeerd

  Daar is gewoon een algemene term voor hoor. Gooische Vrouwen valt tevens als Voetbal Vrouwen en de buitenlandse versies Footballers Wifes en Depserate Housewifes, onder het kopje Dramedy :)

 53. Annet

  http://gooische-vrouwen1.hyves.nl/

 54. Tjeerd

  Deze http://gooischevrouwen.hyves.nl/ is veel leuker hoor

 55. catrien

  Tja is het nog wel leuk voor die meiden om het te spelen? Het is nogal geen drama is het Gooi momenteel. Susan Visser is nu anders dan voorheen, Linda is denk ik ook niet blij, wat is er nog aan dan? Of kunnen ze zo goed spelen dat je dat niet ziet? Ik weet het niet.

 56. catrien

  Dus Susan en Linda eruit. Het klinkt heel kliniesch en dat is het misschien ook wel, maar ik kan nu wel uitgebreid op de gebeurtenissen ingaan maar jongens, daar gaat het hier niet over, dus Olga Zuiderhoek en Loes Luca erin. Dan kom ik nu al niet meer bij!

 57. Tjeerd

  @catrien

  Nou wat zou je zeggen van gewoon dit seizoen het laatste seizoen laten zijn. Dan blijft de herinnering ‘kleven’ als zijnde positief en is er misschien nog eens een leuke ‘special’ te maken waar Nederland voor thuis blijft.

  Nu actrices vervangen voor anderen en maar door blijven modderen doet afbreuk aan de serie en dat verdient deze leuke serie ook niet.

  Stoppen op het hoogtepunt is het beste.

 58. catrien

  Mijn idee, maar ik dacht toch echt dat dat de formule in H’sum was, de show must go on, zeker nu het zulke hoge kijkcijfers heeft. Ik zou in het geval GV tenminste niet over doormodderen en uitmelken willen spreken. En Gooischer kan haast niet, dat een ster geen ster meer is en ze dus weer noodgedwongen tussen het gewone volk moeten gaan wonen, want de volgende ster staat dan alweer klaar om zich in dat reservaat te wentelen in de luxe, dus wat dat betreft benadert het ijzig de Gooische waarheid. Sjeriel kan makkelijk bij Martin Morero weggaan, en met die nieuwe lover in Amsterdam gaan wonen, Martin krijgt een nieuwe vriendin, Anouk gaat op Ibiza wonen en dan over een jaar zien we ze beide weer ( incidenteel ) terug ofzo. Nouja, ik noem maar wat.

 59. Tjeerd

  @catrien

  ja wat jij bedoelt is dus doormodderen als in een soap en dat is dit niet. Ach ‘Ja zuster, Nee zuster” had ook maar 26 afleveringen en zelfs de generaties die het nooit in het origineel hebben gezien kennen jet nog.

 60. Vincent

  Stoppen lijkt me het beste! Je zag het bij Rozengeur & Wodkalime op Talpa. Ellemijn van Zanten-Velthuijzen, Leopold Witte en Nienke Römer stopten. Inez de Bruin, Pim Veth en Hugo Haenen kwamen daarvoor in de plaats, maar het aantal kijkers viel erg tegen (300.000-400.000) in plaats van 900.000 op RTL4… Natuurlijk heeft dit te maken met het feit dat het op Talpa werd uitgezonden, maar ook zeker met het steeds vervangen van karakters/introduceren van nieuwe karakters…

  RTL zou Koppels eens een kans moeten gaan geven op zondagavond. Net als (natuurlijk) Van Speijk of Blauw Blauw (waanzinnig goede serie!). Deze kunnen overigens, net als Boks, ook op vrijdagavond worden uitgezonden…

 61. catrien

  @ Tjeerd: nee wat ik bedoel is doormodderen zoals dat in het echte Gooi ook gaat. Het heet toch niet voor niets Gooische Vrouwen?
  Dus als er al in een serie een ”komen en gaan” gerechtvaardigd is, dan is het wel in Gooische Vrouwen dacht ik zelf.

 62. Tjeerd

  @catrien

  Nou dat werkt niet en is ook nergens voor nodig. GV is mooi tot zover. het was leuk, we hebben gelachen en kijken er met plezier op terug. Waarom zou je dat nou moeten doortrekken tot in lengte van dagen? 3 Seizoenen is net mooi, daar kunnen veel mensen vrede mee hebben

 63. catrien

  Nee Tjeerd, jij hebt daar vrede mee bedoel je. Als het concept op de realiteit gaat lijken moet het maar ineens ophouden!?
  Wat een kul zeg! Met zowat 1.500.000 kijkers. Anouk dr man Tom is piloot en die komt gewoon in een vliegtuig ongeluk om. Treurnis alom, hoeft ze niet zo vrolijk meer te acteren en Sjeriel’s huwelijk zat toch al te rommelen met die schuinmarcheerder van een Morero. Afijn, zo kan ik nog wel even doorgaan met GV maar ik heb hier belangrijker zaken te doen. Tjee en voor die meiden vind ik het reuze sneu wat hun in hun priveleven is over komen hoor maar het leven gaat toch echt door, dat zouden ze ook even fijntjes aan de kijkers duidelijk kunnen maken bijvoorbeeld, want in een hoek gaan zitten verpieteren wordt je niet wijzer van. Als ze over een paar maanden weer met opnames zouden beginnen zullen de scherpste kantjes van het verdriet toch ook wel wat gesleten zijn? Of is dat te hard?
  gr. Cctrien.

 64. Tetje

  Gooische Vrouwen moet doorgaan!! Juist leuk met wisselende spelers en na een poosje weer wat ouwe terug! Doen ze in GTST toch ook?

 65. Yossarian

  Zie over Gooische vrouwen & (vooral) de fantastische Annette Malherbe ook hier:

  link

 66. hammkaaas Fann

  ZE MOET BLIJVEN!!

 67. gwen van haaften

  ANNET MOET BLIJVEN!!!
  WAT EEN TOPVROUW, GOED ACTEERWERK!!

 68. de Wittekop

  Annetteke strijk eens over je grote hart en laat ons nog een tijdje van jouw
  persoon genieten. Je was om elke week naar uit te kijken. Je deed de wereld om ons heen even vergeten. Je bent geweldig! Overigens die filmman van je deed het ook niet onaardig.
  Alvast proficiat met Sara.
  Overigens was er een viereenheid die zijn weerga….enzovoorts.
  Prima gekozen team! Zo’n orginele bezetting. Prima denkwerk van Linda!
  Ik steek een kaarsje op voor ieder die het nodig heeft!

 69. Maudy

  ZONDER WILLEMIJN KAN HET NIET VERDER ZE MOET DOOR WANT ZE IS DE BESTEE!!!!

 70. erin

  ALsje blieft diit is niks meer aan als je ze weg gaat pleass blijf want wij verheugenden ons op het 4de seizoen met willemijn pleaszz laat het door gaan

 71. NAOMI

  DIT KAN NIET!!!!
  WILLEMIJN IS DE BEST!!!!! :(
  DAN IS ER GEEN GOOISE VROUWEN:(
  ZEI IS DE BEST VAN ALLEMAAL

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.