Frits Sissing presenteert finale Restauratie

Geplaatst op wo 31 okt 2007 om 14:49

Welk gebouw kan straks voor maximaal één miljoen euro worden gerestaureerd en wordt op die manier bewaard voor ons nageslacht? Dat wordt vanavond duidelijk tijdens de finale van BankGiro Loterij Restauratie, dat Frits Sissing presenteert vanuit Studio 1 in Aalsmeer. De finalisten zijn de Cattentoren in Roer- mond, de Molen van Goidschalxoord, de oude stadsbegraafplaats in Leeuwarden en de Kerk van Wier. Aan elk monument is door de makers een bekende Neder- lander gekoppeld.

Zo gaat presentatrice Anniko van Santen voor de Cattentoren en Gerard Cox voor de molen van Goidschalxoord. Syb van der Ploeg maakt zich sterk voor de Oude Stadsbegraafplaats in Leeuwarden. En tot slot pleit Peter Tuinman voor de Kerk van Wier als winnaar. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt door de voorzitter van het Nationaal Restauratie Fonds, Pieter van Vollenhoven.

De laatste maanden zijn in totaal veertien gebouwen aan de kijker voorgesteld die ernstig in verval zijn geraakt en nodig gerestaureerd moeten worden. De gebouwen zijn landelijk verspreid en heel divers in functie: van begraafplaats tot molen en van boerderij tot sterrenwacht. Door middel van computeranimaties werd voor de kijker duidelijk hoe het bouwwerk er na de restauratie uit kon komen te zien. Na de uitzending kon de kijker via telefoon of per sms, op zijn of haar favoriete gebouw stemmen. Uiteindelijk zijn er op die manier vier gebouwen in de finale beland.

De presentatie van BankGiro Loterij Restauratie is in handen van Frits Sissing. Hij wordt bijgestaan door de experts Karel Loeff (architectuurhistoricus) en Marieke van Zanten (kunsthistorica). De finale van BankGiro Loterij Restauratie is vanavond vanaf 20.50 uur te zien bij de AVRO op Nederland 2.
6 Reacties op “Frits Sissing presenteert finale Restauratie”


 1. Anoniem

  Er komt vast geen nieuw seizoen van Restauratie. De kijkcijfers waren echt knudde! Jammer voor Frits….

 2. Jeffrey

  Het programma is niet voor een breed publiek en stond geprogrammeerd op Ned 2 tegenover allerlei programma’s die mensen hoe dan ook willen zien.

 3. Anoniem

  Weer die rits Sissing………;(

 4. Tjeerd

  Tja ze hebben bij de AVRO natuurlijk geen normale presentator meer dan alleen deze jongen van de lokale televisie.

 5. Kokstra

  Ik wist niet eens dat het nog werd uitgezonden…

 6. Altere

  Ik ook niet, totaal niets van meegekregen dat de serie al liep …

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.