649.000 kijkers voor House M.D.


De kijkcijfers van dinsdag 30 oktober 2007 (SKO)

House M.D. (SBS6, 20:30) – Acteur Hugh Laurie, die de nukkige dokter Gregory House speelt in de ziekenhuisserie House M.D., kampt nu zelf met een lichte depressie. Laurie verklaart dit door zijn drukke bestaan en het pendelen tussen zijn familie in Engeland en de opnames in de VS. Dat House M.D. nu al ruim drie jaar draait had hij nooit voorzien. “Het is gebruikelijk dat áls een pilot al wordt opgepikt, slechts een kwart een tweede seizoen haalt“, vertelt Laurie, nu al vier jaar te zien in de serie.

Hugh Laurie vertelt in The Sunday Telegraph de opnames van House M.D. als stressvol te ervaren. “Ik denk altijd aan de serie. Ik kan het niet stoppen“, aldus Laurie. “Ik ben te neurotisch en ervan overtuigd dat het mislukt. Iedere aflevering die we maken is een ramp, denk ik dan. Als ik naar huis malen alle fouten die ik heb gemaakt door mijn hoofd.” Hugh vertrok vorige week plotseling naar Londen, waar zijn vrouw en drie kinderen wonen. Toen de opnames werden stilgelegd door dit vertrek was er nog onduidelijkheid over de reden van zijn vertrek. Toch betekent hetgeen nu naar buiten is gekomen, niet het einde van de serie. “Ik ga terug“, belooft de acteur. House werd dinsdagavond door 649.000 kijkers (madl: 9.7%) bekeken bij SBS 6.

TV Makelaar (RTL4, 20:33) – Froukje de Both werd dinsdagavond geïntroduceerd als de nieuwe presentatrice van het goed bekeken woonprogramma TV Makelaar. Samen met Sybrand Niessen helpt Froukje in het elfde seizoen van de TV Makelaar stellen bij hun zoektocht naar hun ideale huis. Froukje vindt het programma ‘ontzettend leuk’ om te doen. “Het programma is natuurlijk al een succes gebleken, dus het is voor mij super dat ik daar in mag stappen. Ik vond het al een heel leuk programma om naar te kijken en nu mag ik het zelf gaan doen“, vertelt Froukje aan TVgids.nl. Toch heeft Froukje niet heel veel meer met huizen dan de gemiddelde persoon, bekent ze. “Het is niet zo dat ik heel overdreven ben met inrichting de hele tijd, maar een huis kopen is heel erg iets wat je op gevoel doet. Als je een huis binnenstapt, weet je gelijk of je er kan aarden. In zoverre heb ik er wél wat mee…” TV Makelaar werd dinsdagavond door 862.000 kijkers (madl: 12.9%) bekeken.

Opgelicht?! (TROS, Ned1, 21:06) – Peter de Bie gaat voor het programma Opgelicht?! op pad om oplichters en fraudeurs met hun praktijken te confronteren. De 57-jarige echtgenoot van Dieuwertje Blok treedt als razende reporter in de voetsporen van Pieter Storms en Willibrord Frequin. “Pieter Storms deed het geweldig; die stond echt voor zijn zaak“, zegt De Bie in Televizier. “Maar met Willibrord Frequin wil ik niet worden vergeleken: die is gestoord. Hij bleef maar als een malloot om de mensen heen huppelen. Ik ga voor het goede gesprek.” De Bie hoeft niet per se op televisie. “De kijkcijfers interesseren me niet. Ik hoef ook niet zo nodig met mijn kop op de buis; dat vind ik eerder een nadeel dan een voordeel. Ik ben dit gaan doen omdat ze bij Opgelicht?! niemand anders konden vinden. Zodra ik in mijn vriendenkring te horen krijg dat het er belachelijk uitzie wat ik doe, stop ik ermee.” Opgelicht?! werd dinsdagavond door 1.610.000 kijkers (madl: 23.8%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen