Winnaar internetvariant The Phone bekend

Voor de fanatieke kijkers van The Phone was het de laatste weken behoorlijk spannend want naast het televisieprogramma kon men het spel bij de AVRO ook online spelen. “En met succes, de afgelopen weken hield het spel ruim 10.000 deelnemers bezig“, aldus een zegsvrouw. Inmiddels is de winnaar bekend. Vrijdag 14 september jongstleden keerde de 24-jarige Michiel naar huis met een bedrag van 20.000 Euro. Hij liet de vijf andere weekfinalisten ver achter zich.

In de strijd om het maximaal te winnen bedrag van 25.000 Euro had Michiel na twintig minuten vier van de vijf vragen goed beantwoord en won hij zo The Phone Online 2007. De finale van The Phone Online werd gehouden tijdens een live-internetcompetitie in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

In het televisieprogramma werden de hoofdrolspelers onder grote druk steeds weer uitgedaagd een route af te leggen, alert te blijven en cryptische opdrachten op te lossen. The Phone Online had deze zelfde ingrediënten. De deelnemers speelden op thephone.avro.nl mee in de webversie; een online zoektocht die langs onder andere Youtube, Hyves en Google Maps voerde.

Het online spel trok de afgelopen zes weken ruim 10.000 deelnemers. Iedere week maakten zij kans zich als weekwinnaar te kwalificeren en mee te doen aan de allesbeslissende ronde. De zes weekfinalisten verzamelden zich vrijdagmiddag in Amsterdam waar in de vernieuwde OBA het eindspel plaatsvond.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen