Simone van den Ende eindredacteur bij AVRO

Simone van den Ende is per 1 oktober 2007 benoemd als Senior Eindredacteur Kunst, Cultuur en Drama bij de AVRO. Zij wordt daarmee verantwoordelijk voor programma’s als Close Up, Kunstuur en Restauratie, maar ook voor de drama- en filmproducties. “De AVRO trekt mij aan omdat het voor een breed, onafhankelijk publiek programma’s maakt en omdat de omroep zich de afgelopen jaren enorm heeft geprofileerd op het gebied van kunst en cultuur“, vertelt Simone van den Ende (foto).

Simone van den Ende vervolgt: “Daarbij staat de AVRO al jaren bekend om mooie dramaseries. Kortom, ik voel mij daar helemaal bij thuis.

Simone is aangetrokken om de sterke positie die de AVRO heeft op het gebied van kunst en cultuur uit te bouwen, aldus een zegsman van de omroep. “Zij volgt Justine Paauw op, die de functie op interim-basis vervuld”, vertelt de woordvoerder.

Simone is sinds 20 jaar werkzaam bij de televisie als eindredacteur, dramaregisseur en presentatiecoach. Als eindredacteur was ze verantwoordelijk voor ondermeer Koefnoen, De Uitmarkt, Taxi en Kopspijkers. Als dramaregisseur heeft zijn ondermeer 12 Steden 13 Ongelukken en diverse single plays geregisseerd. Verder heeft Simone veel presentatoren gecoached, onder wie Linda de Mol, Chantal Janzen, Sipke Jan Bousema en Jochem van Gelder.

AVRO-Programmaleider Kees Tukker: “Wij zijn heel blij met de komst van Simone omdat zij een echte televisiemaker is met een grote ervaring in het maken van programma’s op het snijvlak van kunst en cultuur voor een breed publiek. Daarnaast heeft zij veel ervaring op het gebied van drama en dat is een unieke combinatie.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen